U okviru događanja na Mostarskom sajmu, Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle i Vilim Primorac, predsjednik Uprave i direktor HT-a Mostar, potpisali su ugovore ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna.

Predmet posla je proširenje i modernizacija sistema za nadzor mobilne mreže te nastavak ugovora o pružanju usluga održavanja Ericssonove opreme u mreži HT-a Mostar. Realizacija ugovora će djelatnicima HT-a Mostar omogućiti brži i kvalitetniji nadzor elemenata mobilne mreže kao i kreiranje novih poslovnih prilika.

Ovom prilikom Vilim Primorac je izjavio: „Mostarski sajam, na kojem je ove godine posebno istaknuta tema digitalna privreda, koristimo za uspješan nastavak dugogodišnje saradnje s Ericssonom Nikolom Teslom, regionalnim ICT liderom. HT Mostar će, kao snažan bosanskohercegovački operater, ovime još više približiti svoju mrežu LTE tehnologiji čime stvaramo infrastrukturne pretpostavke za digitalnu transformaciju našeg društva“.

Gordana Kovačević izrazila je svoje zadovoljstvo potpisanim ugovorom: „Drago mi je da nastavljamo kvalitetnu saradnju s HT-om Mostar, našim cijenjenim partnerom koji veliku pažnju posvećuje tehnološkom razvoju i kvaliteti usluga na dobrobit svojih korisnika. Kompetencije i predani rad naših stručnjaka osigurat će izvršenje ugovorenih poslova u skladu s planiranim, a s aktivnostima započinjemo odmah”.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here