Učenici  trećeg i četvrtog razreda srednje tehničke škole Nikola Tesla iz Teslića, smjer drvoprerađivački tehničari, posjetili su preduzeće FAGUS HAUS, članicu FAGUS grupacije. Ovo preduzeće se bavi proizvodnjom vrata, prozora i ostalih arhitektonskih otvora od drveta, aluminijuma i PVC-a. Veliki dio od ukupne proizvodnje izvoze u preko 20 zemalja širom svijeta. Trenutno zapošljava oko 70 radnika različitih profila.

Cilj posjete je bio prikupiti što više informacija o funkcionisanju preduzeća, upoznati se sa modernim tehnologijama koje se koriste i upotpuniti naučeno znanje. Zajedno sa direktorom Slobodanom Bunićem, učenici su obišli pogone za proizvodnju vrata, prozora, sušaru i renovirani prodajni salon u kojem su mogli da vide gotove proizvode kao i da popričaju sa menadžerima prodaje koji su ih dočekali sa posebnim zadovoljstvom.

„Učenici su sa velikom pažnjom gledali i slušali sve o tome na koji način vršimo nabavku potrebnih materijala, proizvodimo, ali i prodajemo naše proizvode. Bilo nam je zadovoljstvo pokazati mlađim generacijama i budućim kolegama kako izgleda raditi u jednom preduzeću kao što je naše. Nadamo se da će ova posjeta uticati na učenike da još više uče i usavršavaju svoje znanje, jer se tržište rada drvnih usmjerenja širi iz dana u dan. Možda će neko od današnjih posjetioca biti naš budući radnik ili rukovodilac proizvodnje “, izjavio je Slobodan Bunić, direktor Fagus haus-a.

Učenici ove škole su i ranije posjećivali članice Fagus grupacije. Prošle godine su posjetili Nomar u Kneževu, gdje su takođe obišli kompletan proizvodni pogon. Fagus grupacija kontinuirano radi na podršci i razvoju mladih talentovanih pojedinaca i daje im priliku za zaposlenje.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here