U sklopu projekta „Certifikacija bonitetno pouzdanih preduzeća u BiH“, 3.995 kompanija iz BiH dobilo je certifikate bonitetne pouzdanosti, koje im je dodijelila kompanija LRC iz Sarajeva, na osnovu stručne analize finansijskih izvještaja i ostalih ekonomskih parametara, među kojima je i Altermedia d.o.o.

Danas je u prostorijama kompanije svečano uručen certifikat od strane izvršnog direktora LRC-a Emila Kučukovića u ruke direktorice Samire Muratović, koja je u svojoj zahvalnici istakla: “Nama je veliko zadovoljstvo što je kompanija Altermedia prema ocjenama LRC Business Intelligence i prema međunarodnim standardima certifikacije bonitetno pouzdanih preduzeća u BiH ocijenjena kao pouzdan partner, tako da je to jedno veliko priznanje koje nam daje podstrek da  u budućnosti budemo još bolji”.

U skladu s metodologijom ocjenjivanja finansijskog statusa kompanija, u okviru LRC-ovog Business Intelligence System-a, pravno lice mora imati najnižu ocjenu boniteta 4 (odličan) ili 5 (izvrstan). Pravno lice sa ocjenom boniteta 4 mora imati povećanje prihoda, dobiti i broja uposlenih, a tekuće obaveze ne smiju iznositi više od 50 posto ostvarenih prihoda za posljednju izvještajnu godinu.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here