Godišnji Predsjednički Forum je najveći međunarodni događaj IEDC-Poslovne škole Bled, kojeg ove godine posebno obilježava proslava 30. godišnjice djelovanja IEDC.

Forum, koji se održava pod časnim pokroviteljstvom predsjednika Republike Slovenije, Boruta Pahora, biti će u petak, 11. novembra na Bledu. U 09:00 sati će gala forum otvoriti premijer Republike Slovenije dr. Miro Cerar. Događaju će prisustvovati više od 100 direktora, predsjednika i članova uprava i nadzornih odbora, predstavnika javnog sektora i drugih organizacija iz 17 zemalja.

Ovogodišnji Predsjednički forum, koji je 29. u nizu, nosi naziv: Digitalizacija kao ulaganje u promjenu. Glavni govornik biti će profesor na Europskoj školi za menadžment i tehnologiju iz Njemačke (ESMT) i docent na Sveučilištu Južna Australija Joe Peppard.

“Digitalno samo po sebi ništa ne transformira. Organizacije se mogu odlučiti ‘transformirati’ rad (ili same sebe) uz korištenje digitalnih tehnologija”, tvrdi prof. Peppard, koji istražuje i predaje posebice o izazovima u području inovacija, IT i digitalne transformacije, te savjetuje tvrtke kao što su ThyssenKrupp, Bosch, E.ON i Munich-Re. Na pitanje kako digitalna transformacija mijenja prirodu rada i svakodnevnog života, prof. Peppard, koji u petak po prvi put dolazi u Sloveniju, odgovara: “Menadžeri se često uhvate u tehnološki dio digitalizacije, kao što su društveni mediji, analitika, mobilnost. Sve što ove tehnologije nude, to je u stvari samo opcija. Izazov je utvrditi kako možemo iskoristiti ovu opciju. To je element informacije i sistema”.

U drugom dijelu Predsjedničkog forum slijedi okrugli stol s međunarodno priznatim poslovnim voditeljima, koji će suočiti svoje poglede na digitalnu transformaciju u svojim industrijama i organizacijama. Učešće će uzeti:

Simon Kaluža, CEO, SAP CEE, Slovenija

Dejan Ljuština, partner, PwC, jugoistočna Europa

Thomas Marschall, poslovni anđeo, Danska

Robert Serec, direktor, Pomurske mlekarne, Slovenija

Predsjednički forum je najveća godišnja manifestacija IEDC, na kojem su već predavali Peter Drucker, Ichak Adizes, Hermann Simon, Manfred Kets de Vries, Fons Trompenaars, Henry Chesbrough, Pankaj Ghemawat, Bill Fisher.

U petak, 11. studenog će IEDC-Poslovna škola Bled podijeliti i priznanja Generali Alumni Achievement Award. Podjela priznanja će biti u Ljubljani u hotelu Lev u 17:00 sati. IEDC-Poslovna škola Bled dijeli Generali AAA priznanja od 2011. svojim diplomantima za izvanredna lična dostignuća u području poslovnog djelovanja, voditeljstva, društvenog razvoja, kao i doprinosa razvoju škole. Okrugli stol s ovogodišnjim pobjednicima će voditi predsjednica IEDC Alumni kluba Slovenija Melanie Seier Larsen. Među prošlogodišnjim pobjednicima je također Violeta Bulc, europska povjerenica za mobilnost i promet.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here