U prostorijama Toyota salona ”Bunjo” u Sarajevu, 27. oktobra 2016. godine, izvršena je isporuka prvih 40 od ukupno 120 vozila Toyota RAV4 koji su donacija Vlade i naroda Japana Bosni i Hercegovini.

Uz prisustvo mnogobrojnih zvanica i predstavnike medija, ključeve vozila je Adilu Osmanoviću, ministru civilnih poslova BiH, uručio N.E. ambasador Japana u BiH Kazuya Ogawa. Korisnici vozila bit će javne ustanove i centri iz domena socijalne zaštite.

Donacija Vlade Japana će u znatnoj mjeri poboljšati mobilnost ustanova socijalne zaštite i podići kvalitet njihovih usluga, te najugroženijim grupacijama građana u BiH dodatno olakšati pristup socijalnim uslugama. Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović je na taj dan javnim ustanovama socijalne zaštite uručio ključeve 10 vozila, a preostalih 30 su uručivani tokom naredna dva dana u “Bunjo” salonu u Sarajevu.

“Ova vozila će pomoći osobama s invaliditetom, posebnim potrebama, djeci bez roditeljskog staranja i osobama treće životne dobi da ublaže poteškoće s kojima se suočavaju”, kazao je Osmanović na ceremoniji primopredaje.

Vijeću ministara BiH Vlada Japana dodijelila je jedan od najvećih grantova od 7,2 miliona KM. “Cilj granta je nabavka 40 vozila koja koriste ekološki čist dizel, te 80 hibridnih vozila. U Sarajevo je stiglo 40 vozila, a ostala će doći iduće godine”, kazao je Kazuya Ogawa ambasador Japana u BiH.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here