Sberbank BH je ove godine krenula malo ranije sa obilježavanjem Međunarodnog dana štednje. Prvi u nizu događaja kojim se obilježava ovaj značajni praznik je druženje mališana iz OŠ Safvet beg Bašagić iz Sarajeva sa Zmajzijem, maskotom dječije štednje Sberbank BH. Ovo druženje je upriličeno u poslovnici banke u Starom Gradu. Zmajzi je učenike škole odveo u posjetu Centralnoj banci Bosne i Hercegovine, kako bi ih upoznao sa institucijom u kojoj se čuva novac, ali i istorijskim činjenicama vezanim za bh. novac.

“Drago nam je da smo organizovali posjetu djece Centralnoj banci Bosne i Hercegovine gdje su obišli izložbu starih kovanica i papirnog novca. Upoznavanje sa novcem kroz istoriju je prvi korak ka upoznavanju značaja novca, ali i štednje “, istakao je Vedran Peršić, direktor sektora Marketing i Komunikacije u Sberbank BH. “Ova posjeta je samo prva u nizu aktivnosti koje ćemo ove godine realizovati povodom obilježavanja Međunarodnog dana štednje”, dodao je Peršić.

Od ponedjeljka će Zmajzi, maskota dječije štednje Sberbank BH u većim gradovima u Bosni i Hercegovini organizovati kreativne radionice u tržnim centrima, na kojima će djeca biti u prilici naučiti nešto više o štednji, ali se i zabaviti i osvojiti zanimljive nagrade. Ove će se radionice realizovati u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, te Zenici.

U ponedjeljak, na Međunarodni dan štednje sve poslovnice Sberbank BH će ugostiti mališane iz obližnjih škola i vrtića, koji će doći u tradicionalnu posjetu i upoznati se sa aktivnostima banke, ali i ovim značajnim datumom.

Obilježavanje Međunarodnog dana štednje okončat će se sredinom novembra, donacijom namještaja za dva vrtića.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here