Kompanija PricewaterhouseCoopers BiH (PwC) od 1. oktobra 2016. godine, dobila je novog direktora. Mirza Bihorac sa više od 15 godina radnog iskustva u struci, preuzima poziciju direktora u odjelu revizije, te ulogu PwC lidera za Bosnu i Hercegovinu.

Mirza Bihorac započeo je svoju profesionalnu karijeru u februaru 2001. godine. U novembru 2004. godine se pridružio kompaniji PwC BiH, da bi početkom 2007. godine prešao Deloitte Sarajevo, gdje je posljednjih nekoliko godina obavljao dužnost starijeg menadžera u reviziji. Bihorac posjeduje veliko iskustvo u pružanju usluga revizije i finansijskog savjetovanja kompanijama koje posluju u različitim industrijskim granama. Tokom svoje dosadašnje karijere, bio je angažovan i na brojnim projektima na području jugoistočne Evrope. Povratak Mirze Bihorca u PwC BiH bit će od posebnog značaja za dalji razvoj poslovanja u Bosni i Hercegovini.

PwC Sarajevo trenutno zapošljava 40 stručnjaka, koji pružaju usluge iz oblasti revizije, poreskog i pravnog savjetovanja, te finansijske savjetodavne usluge.

Više o kompaniji PwC BiH na: www.pwc.ba.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here