U dm prodavnici u sarajevskom naselju Dobrinja, danas je upriličeno uručenje čeka za realizaciju projekta „Pomozi mi da lakše odrastem“. Volonterki Omladinskog udruženja “Dobro djelo” i projekt koordinatorici Maidi Hasečić ček su uručili Matea Tadić-Antičević, menadžerica Finansijskog knjigovodstva dm-a, te Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću Raiffeisen banke.

Navedeni projekt jedan je od deset izabranih u sklopu inicijative dm {ZAJEDNO} za bolje sutra. Njegova vrijednost je 4.520 KM a podrazumijeva uređenje prostorija i nabavku didaktičkog materijala za rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Cilj projekta je ponuditi korisnicima besplatne radionice vođene od strane stručnjaka u cilju inkluzije u bh. društvo, konkretnije u redovno školstvo te pomoć roditeljima za rad s djecom kod kuće.

Dan uručenja donacije, nažalost, obilježio je nemili događaj u kojem su prostorije Omladinskog udruženja „Dobro djelo“ poplavljene. Kompanija dm će putem inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra, učiniti sve u okviru svojih mogućnosti da se Udruženju što prije omogući početak realizacije projektnih aktivnosti.

Povodom podrške dm Inicijativi, Hadžiomerović, izjavila je: „Zadovoljstvo nam je što smo zajedno sa našim poslovnim partnerom, kompanijom dm, podržali rad ovog udruženja i što smo dio jedne ovako lijepe priče. Iskreno se nadamo da će donirana sredstva pomoći u ispunjenju plemenitog cilja ovog projekta a to je inkluzija djece sa poteškoćama u razvoju u društvo. Mi kao banka već niz godina, kako finansijski, tako i kroz volonterske aktivnosti naših zaposlenika podržavamo projekte fokusirane na rad sa djecom i osobama sa posebnim potrebama a što je u skladu sa našom strategijom održivosti.“

Kompanija dm i u proteklim godinama podržavala je projekte za osnaživanje te inkluziju djece i mladih s poteškoćama u razvoju. Realizacija ovog i sličnih projekata važna je za širu društvenu zajednicu – izjavila je Tadić-Antičević te dodala: „Drago mi je da su najprije naši zaposlenici, a potom i članovi stručnog žirija prepoznali važnost ovog projekta. Svi bismo trebali više pažnje i energije usmjeriti ka inkluziji djece s poteškoćama u razvoju u redovne društvene i školske aktivnosti. Nadam se da će tome doprinijeti i realizacija ovog projekta. Zahvaljujem Raiffeisen banci na potpori koju su pružili.“

Realizaciju projekta podržale su i kompanije Violeta donacijom higijenskih proizvoda za djecu, Ecoton, Kamer Komerc, te Provis, dok će nekoliko zaposlenika dm-a jedan radni dan predviđen za društveno korisne aktivnosti provesti upravo u udruženju „Dobro djelo“.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here