Plivački klub SPID osnovan je u februaru 2016. godine, a osnivač i trener magistar sporta i tjelesnog odgoja Amel Kapo radi sa tipičnom i djecom sa invaliditetom. Časove plivanja drži na bazenu Otoka, a trenutno podučava 43 osobe sa invaliditetom.

S obzirom na sve troškove jer ne naplaćuje časove, ovom mladom treneru pomoglo je i nekoliko sponzora među kojima je i najveća bh. farmaceustka kompanija Bosnalijek. Kompanija Bosnalijek za ovaj klub uplatila je korištenje bazena do kraja godine, te su uručili svu neophodnu opremu za članove Plivačkog kluba SPID.

Trener Amel Kapo kazao je da je ovo prva oprema koju su ikad dobili i da je jako sretan zbog toga. “Mi smo jedna velika porodica. Zahvaljujem kompaniji Bosnalijek na svemu što je uradila za nas i radujemo se našoj saradnji i u budućnosti”, kazao je Kapo.

Ova kompanija platila je i pomoćno osoblje koje je desna ruka treneru Kapi tokom časova.

Jasmina Korda, portparol Bosnalijeka kazala je da je sretna što su uručili današnju opremu. “Ne mogu vam opisati koliko sam sretna što vidim osmijeh na dječijim licima. Kao društveno odgovorna kompanija željeli dati smo dati svoj doprinos u socijalizaciji djece”, kazala je Korda.

Druženje je nastavljeno sa djecom i roditeljima koji su isprobali opremu i nastavili sa svojim aktivnostima.

Izvor: PATRIA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here