Kompanija Schneider Electric, globalni specijalist za upravljanje energijom i automatizaciju, proglašena je liderom na tržištu sistema za upravljanje energijom (Building Energy Management Systems – BEMS) u izvještaju Navigant Research Leaderboard Report. Već drugu godinu zaredom Schneider Electric postigao je najviši rezultat u kategorijama strategije i izvrsnosti izvedbe u području rješenja za inteligentno upravljanje energijom u zgradama. Schneider Electric je prvi među petnaest kompanija koje su pokazale odlične rezultate u razvoju rješenja na tržištu inteligentnih sistema za upravljanje energijom.

Sveobuhvatne inovacije u inteligentnom zgradarstvu

Schneider Electric rješenje  SmartStruxure™, utemeljeno na softveru StruxureWare™ Building Operation, istaknulo se svojim naprednim analitičkim funkcionalnostima koje omogućavaju izgradnju inteligentnih zgrada i optimizaciju upravljanja energijom.

Rješenje SmartStruxure utemeljeno je na sveobuhvatnim inovacijama koje vlasnicima zgrada i domarima omogućuju maksimaliziranje efikasnosti zgrada.

Smanjuje operativne troškove zgrade tokom njenog čitavog životnog ciklusa, integrirajući inženjerske vještine, povezujući hardver, softver, te instalacije u smjeru poboljšanja energetske efikasnosti zgrade i optimizacije troškova upravljanja.

Integrirana platforma SmartStruxure uspostavlja jedinstven sistem nadzora i upravljanja potrošnjom energije. Bolju kontrolu troškova i kvalitetnije upravljanje energijom postiže analizom podataka o distribuciji i potrošnji energije za grijanje i provjetravanje te potrošnji energije koju koriste HVAC uređaji (Heating, ventilation and air conditioning), kao i potrošnji energije za rasvjetu te protivpožarni nadzor.

“Priznanje analitičke kompanije Navigant potvrda je naše dugogodišnje posvećenosti stvaranju rješenja koja se koriste najnovijim tehnologijama i omogućavaju gradnju zgrada budućnosti”, izjavio je Laurent Bataille, izvršni potpredsjednik Odjela za ekološko zgradarstvo u kompaniji Schneider Electric. “Rast tržišta inteligentnog zgradarstva osigurava rješenjima kao što je naše rješenje SmartStruxure status digitalizirane okosnice sistema za upravljanje zgradama i postizanje novog, višeg nivoa energetske i operativne efikasnosti.

Bolji i trenutan uvid u učinkovitost zgrada u stvarnom vremenu

SmartStruxure rješenje integrira nizove informacija iz baza podataka, pružajući sveobuhvatan uvid u stanje funkcioniranja zgrade u stvarnom vremenu. Njenom mobilnom, internetskom aplikacijom pruža se uvid u aktuelne podatke putem niza bogato ilustriranih grafičkih vizualizacija i izvještaja. Softver pruža trenutan uvid u stanja sistema, na temelju kojeg upravitelj zgrade može odmah preduzeti sve što je potrebno kako bi zgrada radila maksimalnom efikasnošću, bez obzira na to je li riječ o velikoj ili maloj zgradi, samostalnom objektu, poslovnoj zgradi ili zgradi koja služi za stanovanje ili kompleksu zgrada.

Kompletan  BEMS Leaderboard Report može se preuzeti sa internet stranice: www.navigantresearch.com

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here