Kompanija Centrotrans Eurolines Sarajevo slijedi trend uspješnog poslovanja i u 2016. godini. Zahvaljujući uspješnoj strategiji poslovanja, svi relevantni pokazatelji bilježe rast u prvih šest mjeseci. To se prije svega odnosi na povećanje broja uposlenih za 28 radnika, tako da Centrotrans Eurolines trenutno zapošljava 575 uposlenika.

Prihod je povećan za 8 posto u odnosu na prvih šest mjeseci prethodne godine, dok su pređeni kilometri veći za 6 posto. S obzirom na gore navedene podatke, nastavlja se i sa novim investicijama. Tako je u periodu januar – avgust kupljeno deset autobusa za gradski i prigradski saobraćaj, a ugovorena je i kupovina pet novih autobusa za međunarodni prijevoz, u vrijednosti od skoro tri miliona KM.

Tokom prvih šest mjeseci, Centrotrans Eurolines ostvario je zapažene rezultate u svim segmentima od gradsko-prigradskog, preko međugradskog, do međunarodnog prijevoza putnika. Također, ostvaren je značajan rast udjela u turizmu.

U skladu sa svim zakonskim obavezama, Centrotrans Eurolines na vrijeme je izmirio sve obaveze po osnovu plaća radnika, doprinosa i poreza prema fondovima i državi i isti bilježi rast od 3 posto u odnosu na prethodnu godinu.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here