Citroën predstavlja novi Citroën C3 i tako obnavlja svoj najprodavaniji model, koji je od 2002. proizveden u više od 3,5 miliona primjeraka. Svojom ličnošću izražajnih boja, novi C3 ruši ustaljena tržišna pravila te donosi svježinu i optimizam. Ističe se jedinstvenim oblikom i grafičkim elementima koji pridonose njegovom energičnom stavu punom samopouzdanja. Odvažan stil naglašavaju i brojne mogućnosti personalizacije. Unutrašnjost novog C3 odlikuje se dizajnom koji u prvi plan stavlja udobnost, tako da je svako putovanje ispunjeno zadovoljstvom. Na kraju, opremljen je savremenim internetskim tehnologijama, kao što je ConnectedCAM Citroën™, ugrađena kamera visoke rezolucije koja omogućava dijeljenje slika i videa, a predstavljena je prvi put u svijetu.

Novi Citroën C3 samo je srce vrijednosti marke Citroën

„OPTIMISTIC“ zahvaljujući odvažnom dizajnu. Već se na prvi pogled ističe jedinstven oblik novog C3. Visok i harizmatičan prednji blok i široke konture automobilu daju mu snažan i energičan stav. Po glatkoj silueti, vizualnom potpisu i bojama taj je model moderan i u skladu s vremenom. Jedinstvenu ličnost naglašavaju i brojne mogućnosti personalizacije. Taj je automobil pristupačan na tržištu kako bi svako u skladu sa svojim željama mogao imati automobil snažnog karaktera. Izvana, novi C3 može krasiti dvobojna karoserija s tri boje krova, koje prate obojani detalji na svjetlima za maglu, kućištima osvrtnih ogledala, stražnjim staklima i na Airbump-u®. U unutrašnjosti su dostupna četiri paketa uređenja, kako bi svako mogao izabrati unutrašnjost koja odgovara njegovoj ličnosti. Kabina odmah ostavlja dojam prostranosti te je naglašena izradom sjedišta i dizajnom armaturne ploče vodoravnih pročišćenih linija.

„HUMAN“ zahvaljujući zadovoljstvu koje pruža. S programom Citroën Advanced Comfort®, prema kojem je osmišljen novi C3, Citroën mijenja obilježja udobnosti i donosi svoju savremenost. Već pri ulasku u vozilo osjeća se pravo zadovoljstvo zahvaljujući sjedištima koja su vizualno ugodna i fizički udobna, panoramskom ostakljenom krovu koji kabinu preplavljuje svjetlošću, domišljatim pretincima ili pak prostranom i privlačnom prostoru. Taj je doživljaj naglašen obradom boja i materijala koja je nadahnuta svijetom namještaja i putovanja pa se u novom C3 osjećate kao kod kuće. Naime, novi C3 svojim putnicima nudi utočište koje putnike štiti od vanjske okoline te ih zaklanja od ceste. Nudi jednostavniju upotrebu zahvaljujući, na primjer, dodirnom tabletu od 7’’ na kojem su dostupne sve funkcije, te opciji otključavanja i pokretanja vozila bez ključa. Novi C3 ima 5 vrata te je praktičan, a istovremeno i kompaktan uz dužinu od 3,99 m.

„SMART“ zahvaljujući tehnologijama u korak s vremenom. Citroën nudi ConnectedCAM Citroën™ kao svjetsku premijeru. Širokougaona kamera visoke rezolucije povezana s internetom savršeno je ugrađena te omogućuje da slikama ili videom ovjekovječite životne trenutke te da ih zatim objavite na društvenim mrežama ili ih sačuvate za sebe. Novi C3 nudi i niz opreme koja vozaču pojednostavnjuje život: navigacijski sistem 3D s glasovnim prepoznavanjem i povezan s internetom, kamera za vožnju unazad, upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka i nadzor mrtvog ugla. Učinkovitost novog modela C3 odražava se i u gami snažnih i ekonomičnih motora: benzinskih PureTech i dizelskih BlueHDi te u automatskom mjenjaču najnovije generacije EAT6.

Tehnologije kao pomoć u vožnji

Navigacijski sistem Citroën Connect NAV s glasovnim prepoznavanjem i dodirnim zaslonom, povezan s internetom. Tom novom generacijom navigacije upravlja se glasovnim prepoznavanjem ili putem dodirnog tableta od 7’’. CITROËN Connect Nav povezan je s internetskim uslugama kao što je TomTom Traffic, funkcija koja nudi informacije o stanju u prometu u stvarnom vremenu, pronalazi benzinske stanice i parkirališta te njihove cijene, pruža informacije o vremenu i pronalazi mjesne znamenitosti. Korisnici će znati cijeniti i opciju upozorenja na opasna područja, koja omogućuje vizualno i zvučno obavještavanje o područjima s čestim nesrećama i opasnim područjima. Povezanost putnika s novim modelom C3 dodatno je pojačana opcijom glasovnog prepoznavanja koje omogućuje upravljanje navigacijskim, telefonskim i medijskim funkcijama.

Mirror Screen ova tehnologija omogućuje povezivanje s pametnim telefonom te prikaz njegovog zaslona na središnjem ekranu. Vozač može doći do svojih multimedijskih sadržaja te direktno i jednostavno upravlja pametnim telefonom i njegovim kompatibilnim aplikacijama preko dodirnog tableta. Radi preko aplikacija Apple CarPlayTM, Android Auto (dostupan od početka 2017.) i MirrorLink®.

Kamera za vožnju unazad sa senzorima za parkiranje prelaskom u vožnju unazad ta kamera omogućava prikaz prostora iza vozila na glavnom zaslonu. Usto se prikazuju i oznake koje mijenjaju boju kako se približavate prepreci. Doista prošireno vidno polje koje će olakšati parkiranje.

Pomoć pri kretanju na kosini ovaj sistem za pomoć olakšava kretanje na kosini. Sprječava neželjeno kretanje vozila na kosini kada se pusti papučica kočnice te djeluje na kosinama nagiba većeg od 3 posto i stabilizira vozilo tokom dvije sekunde.

Tehnologije za veću sigurnost

Upozorenje na nenamjeran izlazak iz vozne trake ovaj sistem pomaže spriječiti smanjenu pažnju ili trenutke nepažnje za upravljačem pri brzini od najmanje 60 km/h. Kada vozilo prijeđe bijelu crtu, a da pritom nije uključen pokazivač smjera, kompjuterski sistem oglašava upozorenje. Vozač dobija zvučno i vizualno upozorenje kada pređe crtu.

Sistem za nadzor mrtvog ugla ovaj sistem sličicom u osvrtnim ogledalima upozorava na prisutnost vozila u mrtvim uglovima. Ta funkcija radi prema istom načelu kao senzori za vožnju unazad te je velik adut, na primjer u pogledu sigurnosti na gradskim cestama.

Upozorenje na umor ovaj sistem upozorava vozača kada je vrijeme za stanku. Upozorenje se pokreće nakon dva sata vožnje na brzini većoj od 70 km/h. Ponavlja se svakog sata dodatne vožnje nakon stanke.

Usluge namijenjene putnicima

Usluga Citroën Connect Box s uključenim paketom SOS & Assistance omogućuje vozaču da se poveže s posebnom platformom za pomoć. U slučaju nesreće, kratka poruka šalje se ručno ili automatski preko GSM mreže platformi na kojoj se primaju i obrađuju pozivi. Poruka uključuje identifikacijske podatke o vozilu, njegove telefonske podatke i tačan geografski položaj.

Lepeza usluga Citroën Connect Packs koja zahtijeva opremu Citroën Connect Box s uključenim paketom SOS & Assistance sastoji se od tri paketa: paket Monitoring (besplatan) koji obuhvata virtualnu servisnu knjižicu i savjete za ekološku vožnju EcoDriving; paket Mapping (u opciji) koji omogućuje utvrđivanje geografskog položaja vozila te paket Tracking (u opciji) koji povećava izglede za pronalazak vozila u slučaju krađe. Pretplatiti se možete na prodajnom mjestu ili na internet stranici MyCitroen.fr

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Dužina: 3,99 m,

Širina: 1,75 m,

Visina: 1,47 m,

Međuosovinski razmak: 2,54 m,

Obim prtljažnika: 300 l

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here