Održana finalna prezentacija poslovnih ideja u Gračanici – podržano 9 biznisa

U multimedijalnoj sali Grada Gračanica održana je finalna prezentacija poslovnih ideja IMPAKT inkubatora – programa podrške razvoju poduzetništva koji se sastoji se od poduzetničke obuke, pripreme i realizacije prezentacije poslovnih ideja, dodjele bespovratne finansijske podrške i stručne i mentorske podrške.

12

Poduzetničku obuku je uspješno završilo 12 osoba koje je kroz nju ojačalo svoje poduzetničke kompetencije i vještine.

Finalnoj prezentaciji poslovnih ideja pristupilo je 9 kandidata kojima je komisija sačinjena od Senajida Đoze, izvršnog direktora Investicijske fondacije Impakt, Mirsada Helića, predsjednika Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika Gračanica i Erhada Brkić savjetnika za mlade, nevladine organizacije, kulturu i turizam Grada Gračanica, odobrila podršku.

Kroz IMPAKT inkubator poslovnih ideja u Gračanici jučer su podržani:

Ajiša Durmić – izrada drvenih igračaka,

Almir Kulić – niskogradnja,

Amir Spahić – građevinski obrt,

Eldin Bećirović – uređenje zidnih površina,

Elma Čajić –  usluge voice overa,

Mirela Subašić – krojački salon,

Muhamed Gazibegović – izrada personaliziranih naočala,

Nadija Zahirović Hamidović – dnevni centar za djecu,

Sabina Softić – studio za vjenčanja.

Gradonačelnik Nusret Helić, naglasio je da je razvoj poduzetništva strateški cilj Grada Gračanice i istaknuo je uspješnu dugoročnu saradnju sa Fondacijom Impakt.

„U Gračanici smo do sada podržali gotovo 30 biznisa i zaista smo ponosni na rezultate koji ti biznisi postižu. Investicijska fondacija Impakt predana je razvoju poduzetništva u Bosni i Hercegovini i sretni smo što sa Gradom Gračanica imamo dugoročnu saradnju i odlično partnerstvo jer jedino zajedničkim snagama je moguće utjecati na lokalni ekonomski razvoj“, rekao je Senajid Đozo, izvršni direktor Investicijske fondacije Impakt.

Napominjemo da Investicijska fondacija Impakt do kraja juna provodi istraživanje o poduzetništvu u Bosni i Hercegovini kako bi dobili što sveobuhvatniju sliku stanja poduzetništva, a za više informacija posjetite link ispod.

https://impakt.ba/vijesti/investicijska-fondacija-impakt-provodi-istrazivanje-o-razvoju-poduzetnistva-u-bosni-i-hercegovini/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here