Volkswagen želi ponovno uvođenje subvencija za kupovinu novih automobila

Njemačkoj vladi se predlaže da aktiviranje sistema koji je bio na snazi prije više od deset godina, kada je svaki kupac novog automobila dobio 2.500 eura subvencije

57
Pad prodaje automobila zbog pandemije koronavirusa Volkswagen bi riješio ponovnim uvođenjem državnih subvencija za kupovinu novih vozila.
Njemačkoj vladi se predlaže da aktiviranje sistema koji je bio na snazi prije više od deset godina, kada je svaki kupac novog automobila dobio 2.500 eura subvencije.

“Ta Mjera je dobro djelovala”, izjavio je Ralf Brandstätter, glavni operativni direktor VW-a.

Subvencije bi se, prema Brandstätteru, trebale primjenjivati na vozila opremljena  modernim motoromima s unutrašnjim sagorijevanjem, ali ne bi trebale isključiti  električna odnosno hibridna vozila, javljaju njemački mediji, a prenosi SEEbiz.

Iako naglašava da bi promocija prijelaza na zelenu mobilnost trebala ostati prioritet, model subvencija također bi mogao uključivati emisiju ugljendioksida za određivanje subvencije za svako vozilo.

“Oporavak automobilske industrije imao bi mnogo pozitivnih efekata”, istaknuo je Brandstätter.

Prema njegovim riječima, ako bi se prodaja novih automobila oporavila, to bi bila dobra osnova za ponovno pokretanje čitave njemačke privrede.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here