VTK/STK BiH: Općinama stradalim u poplavama donacija od 250.000 KM

Upravni odbor Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine donio je odluku o uplati donacije u ukupnoj vrijednosti od 250.000 KM općinama Jablanica, Konjic, Kiseljak, Fojnica i Kreševo. Sredstva su namijenjena za sanaciju štete od poplava kao pomoć stanovništvu i privrednim subjektima  ovih općina. 

4

VTK/TK BiH upućuje izraze saučešća porodicama nastradalih u poplavama koje su zadesile BiH te izražava solidarnost s našim članicama- privrednim subjektima, koji su pretrpjeli štetu i stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći.

Pozivamo članice naših asocijacija i grupacija da se, ukoliko to nisu učinile do sada, uključe u pružanje pomoći stanovništvu i kompanijama sa područja ovih općina.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je samostalna, nevladina, neprofitna, nepolitička, javno-pravna asocijacija privrednih subjekata i privrednih asocijacija iz  Bosne i Hercegovine koja zastupa interese privrede kod nadležnih institucija u zemlji i razvija međunarodne ekonomske odnose, s fokusom na napredak izvoza bh. kompanija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here