Rekordnih milion noćenja u Sarajevu za sedam mjeseci

Milion noćenja turista u Kantonu Sarajevo ostvareno je tokom proteklih sedam mjeseci i prvih 10 dana augusta 2024. godine, pokazuje statistika Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

14
Sarajevo turisti

„Već smo ostvarili prvi milion noćenja u Kantonu Sarajevo i ovo je prema našim statističkim mjerenjima najbolji rezultat do sada“, izjavio je Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

U poređenju s najboljim rezultatima godinama ranije, prvi milion noćenja Turistička zajednica KS zabilježila je početkom septembra 2023., te krajem augusta 2019. godine.

„Ovo su rezultati kojima smo se nadali i koji nas pokreću da radimo bolje i više, jer mi to možemo i Sarajevo zaslužuje veća ulaganja u prezentaciji na svjetskom nivou.

Također, budući da je jasno da govorimo o statistici prijavljenih turista odnosno gostiju, naglašavamo da mi predstavljamo zvanične i legalne podatke, a znamo da je ova brojka u svakodnevnom turističkom prometu sigurno mnogo veća, računajući na rad velikog broja nelegalnih objekata u Kantonu Sarajevo, odnosno onih koji rade nepoštujući Zakon o turizmu KS“, ističe Fazlagić.

Najveći broj turista i gostiju u Kantonu Sarajevo očekuje se narednih dana, tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, koji će vjerujemo posjetiti više od 30.000 ljudi i oboriti sve dosadašnje rekorde.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here