Predstavljeno 15 bh. kompanija finalista Management Excellence Award Programa

Susretom u Sarajevu, u organizaciji UniCredit Bank, vodeće finansijske institucije u BiH, i svjetske kompanije za poslovno savjetovanje, Deloitte, održan je uvodni događaj prvog Management Excellence Award Programa, kojem su prisustvovali predstavnici 15 bosanskohercegovačkih kompanija koje su odabrane za daljnje učešće u ovogodišnjem izdanju MEA Programa.

16

Poziv za sudjelovanje u MEA Programu privukao je preko 50 uspješnih bh. kompanija, što je rezultiralo jakom konkurencijom. Nakon pažljivog razmatranja, odabrano je 15 kompanija finalista: Cube Design, Menprom, R&S, Plastoflex, AS Nostro, Codaxy, Mladegs Pak, Aida-Commerce Alfa, Complex, Jasal, Medena Commerce, Bauklar, TMP i Senex, koje su se posebno istakle svojim poslovnim performansama, liderstvom i poduzetničkim duhom.

Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d., s ponosom je istakla izvanredan interes za MEA Program i naglasila: “Svjesni činjenice da su upravljačke strukture malih i srednjih preduzeća instrumentalni pokretači održivog privrednog rasta Bosne i Hercegovine, u saradnji s našim partnerom Deloitte, osmislili smo ovaj sveobuhvatni Program kako bismo, zajedničkim snagama, dodatno podržali njihov rast i razvoj te pružili novu platformu za umrežavanje i promociju. Kao vodeća finansijska institucija, imamo odgovornost prema našem društvu i naša je misija biti pouzdan partner i oslonac u osnaživanju zajednice u kojoj živimo i djelujemo. Uvjereni smo da će MEA Program učesnicima pružiti neprocjenjive uvide i ključne alate za ostvarivanje kontinuiranog napretka i poslovnog prosperiteta te da ćemo zajedno ubrzati privredni motor naše lijepe Bosne i Hercegovine.”

Ovo je ujedno bila prilika da se predstavnicima kompanija detaljno prezentiraju svi aspekti Programa, uključujući elemente prepoznavanja dostignuća, edukacije, umrežavanja i mentorstva. Učesnici su imali priliku čuti o konkretnim koracima i resursima, koji će im biti dostupni tokom trajanja Programa.

 „Ponosni smo vidjeti veliki broj prijava privatnih bosanskohercegovačkih kompanija koje žele da unaprijede svoje poslovanje, povećaju svoju vidljivost na tržištu, privuku najbolje talente i umreže se s drugim liderima u poslovnoj zajednici. To nam je signal s tržišta da su programi poput Management Excellence Awarda od velikog značaja za poslovnu zajednicu i da smo na pravom putu da napravimo dugoročnu pozitivnu promjenu na ekonomiju i društvo. Radujemo se narednom periodu gdje će 15 odabranih kompanija imati priliku da prisustvuju izvrsnim edukacijama, ali i da od strane stručnog Deloitte tima dobije detaljnu analizu poslovanja i coaching koji će, prateći globalne standarde, pomoći svakoj od njih da ostvare konkurentsku prednost na tržištu“, naglašava Sabina Softić, odgovorna partnerica i direktorica Deloitte Bosna i Hercegovina.

Govoreći o izvrsnosti, kroz kratki razgovor, prisutnim kompanijama predstavila se i najbolja marathon biciklistkinja svijeta i najuspješnija bh. biciklistkinja, Lejla Njemčević, koja je govorila o svojim sportskim iskustvima i preprekama s kojim se susreće na putu do vrha, te istakla osobine koje su neophodne za vrhunske rezultate, bilo da je riječ o sportu ili biznisu.

Elma Delalić-Hasković, menadžerica u Odjelu poslovnog savjetovanja u Deloitte Bosna i Hercegovina, ističe: “Radujemo se narednim koracima MEA Programa i saradnji s 15 odabranih kompanija. Vjerujemo da će naši zajednički napori donijeti pozitivne rezultate, prepoznajući i nagrađujući najbolje prakse unutar poslovne zajednice. MEA nagrade, kao simbol izvrsnosti u upravljanju, će biti dodijeljene u 4 kategorije: strategija, operativna izvrsnost i inovacije, talenti i kultura, upravljanje i finansijska izvrsnost. Posebna nagrada će biti dodijeljena za izvrsnost upravljanja i žensko liderstvo. Vjerujemo da MEA priznanje ne samo da prepoznaje trenutne uspjehe, već i motiviše kompanije na kontinuirano unaprjeđenje i inovacije, stvarajući tako pozitivne promjene u cijeloj poslovnoj zajednici.”

Program Management Excellence Award (MEA) osmišljen je s ciljem prepoznavanja i podrške uspješnim bosanskohercegovačkim kompanijama putem mentorstva, edukacije i umrežavanja te omogućava daljnji rast i unaprjeđenje poslovanja, osiguravajući da kompanije postignu svoj puni potencijal.

Šestomjesečni program bit će zaključen dodjelom prestižnih MEA nagrada, kao potvrde izvrsnosti najuspješnijih kompanija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here