Sparkasse Banka u podršci humanitarnoj utrci „Zlatni Krug“

Podrška udruženju Srce za djecu oboljelu od raka

9

Sparkasse banka je jučer u roditeljskoj kući Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ u Sarajevu potpisala ugovor o generalnom pokroviteljstvu humanitarne utrke “Zlatni krug”. Ova utrka održava se povodom Zlatnog septembra – Međunarodnog mjeseca podizanja svijesti o dječjem raku, a njen glavni cilj je prikupljanje sredstava za djecu u Bosni i Hercegovini koja se bore s ovom opakom bolešću.

Utrka/šetnja “Zlatni krug Sparkasse” održat će se 15. septembra ove godine u Visokom, a u njoj mogu učestvovati sve generacije koje žele dati podršku u prikupljanju sredstava za rad Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Izuzetno cijenimo predanost i rad Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ i aktivno ih podržavamo. Nadamo se da ćemo ove godine, kao glavni sponzor ove humanitarne šetnje pomoći da se prikupe značajna sredstva za ovu ranjivu skupinu koja zaslužuje svu pažnju i podršku. Inače, „Srce za djecu oboljelu od raka“ je jedno od udruženja za koje smo omogućili doniranje putem naše aplikacije mobilnog bankarstva SIMPL. Stavljanjem naših kanala na raspolaganje za prikupljanje sredstava, želimo poticati svijest o humanosti, ali i konkretno podržati taj proces prikupljanja sredstava za odabrana udruženja koja oplemenjuju i pomažu zajednicu,” izjavio je Amir Softić, predsjednik uprave Sparkasse banke.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ već skoro dvadeset godina pruža aktivnu i cjelovitu podršku oboljeloj djeci i njihovim najbližima.

Da bismo ostvarili našu misiju i viziju, a to je da svakom oboljelom djetetu omogućimo aktivnu, trajnu i cjelovitu podršku, kao i da svako dijete u Bosni i Hercegovini ima ravnopravno odrastanje, neophodno je imati kvalitetnu podršku društva i društveno odgovornih kompanija. Sretni smo što je uz nas Sparkasse banka čija podrška će nam omogućiti dostizanje ciljeva. Posebno smo ponosni što je inicijator ove trke izliječeni omladinac, Afan Habibović, koji evo već treću godinu zaredom uz naše udruženje radi na organizaciji i realizaciji humanitarne trke Zlatni krug.“ izjavio je  Fikret Kubat, direktor udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” kroz svoj program roditeljskih kuća u Sarajevu i Tuzli, pruža potpuno besplatan smještaj, psihosocijalnu podršku, osnovne životne namirnice i higijenske potrepštine za djecu oboljelu od raka i njihove porodice tokom i nakon liječenja. Pored materijalne podrške, obezbjeđuju siguran prostor prilagođen potrebama i zdravstvenom stanju oboljelog djeteta, pružajući im dom daleko od doma, gdje mogu pronaći mir, sigurnost i snagu tokom najtežih životnih trenutaka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here