YouthSpeak Forum slavi desetu godišnjicu: Mladi u BiH na čelu globalnih promjena!

Uzbuđenje raste jer se približava jubilarni deseti YouthSpeak Forum u Bosni i Hercegovini, tradicionalni događaj koji već godinama okuplja mlade lidere i entuzijaste. Ovogodišnji forum će se održati 29. juna 2024. godine u prostorijama Doma mladih na Skenderiji u Sarajevu. Očekuje se da će se okupiti preko 500 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona, spremnih da se angažuju, razmijene ideje i stvore pozitivnu promjenu u svojoj zajednici i šire.

32

YouthSpeak Forum je inicijativa koju organizuje AIESEC, najveća svjetska omladinska organizacija, a predstavlja globalni događaj koji služi kao glavna (inter)nacionalna platforma za mlade. Ovaj forum pruža prostor za networking, razmjenu mišljenja i osigurava da se glas mladih čuje.

“Mladi u Bosni i Hercegovini su itekako spremni i sposobni kreirati značajne promjene koje pozitivno mogu uticati na naše društvo. Deseti YouthSpeak Forum je samo jedan od načina na koji pokazujemo našu predanost i inovativnost. Pozivamo sve mlade širom Bosne i Hercegovine da se pridruže globalnom pokretu za pozitivne promjene. Zajednički možemo oblikovati bolju budućnost, gdje svaki glas ima snagu da inspiriše i transformiše našu zajednicu.” –  izjavio je Hamza Čengić, potpredsjednik za razvoj poslovanja AIESEC-a u Bosni I Hercegovini i organizator događaja.

Tema ove godine je #LetsGetLoud, koja naglašava važnost aktivnog angažovanja mladih i davanje prostora njihovim glasovima. Na YouthSpeak Forumu mladi imaju priliku da izraze svoje stavove i da se njihov glas čuje! Osim toga, program Foruma temelji se na važnim temama održivog razvoja, s naglaskom na “Rodnu ravnopravnost”, “Dostojanstven rad i ekonomski rast”, te “Partnerstvom do ciljeva”. Očekuju se inspirativne keynote sesije, panel diskusije i radionice koje će pružiti uvid u važnost ovih tema i potaknuti mlade na akciju.

U okviru događaja, mladi će imati priliku slušati izuzetne govornike, uključujući Marka Vuletića i Irmu Bejdić, koji će dijeliti svoja iskustva i inspirativne priče. Ovo je jedinstvena prilika za umrežavanje i inspiraciju, te za razmjenu ideja s ciljem stvaranja pozitivnih promjena u društvu.

YouthSpeak Fair će biti jedna od najuzbudljivijih aktivnosti, pružajući priliku za istraživanje širokog spektra brendiranih i personaliziranih štandova partnera i prijatelja AIESEC-a u BiH. Ove godine će se u Domu mladih skupiti preko 45 izuzetnih kompanija i institucija.

Partneri ovogodišnjeg YouthSpeak Foruma su Nacionalni partneri AIESEC-a u BiH ORBICO, Telus International, Coca-Colina podrška mladima i Bit Aliijansa, te partneri foruma: Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, UN Women, ZIRA, Raiffeisen banka, eMedia Patch, NLB Banka, KODEKS Sarajevo, UniCredit Banka, Studentski pohodi, MojPosao.ba, Fondacija Mozaik i Hoću.ba.

Prijatelji događaja su: Agilitas,Yellow brick, eComm Asocijacija, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, Cvjećara Grbavica, Pixel d.o.o., FRESH, Plesni centar Just Dance Sarajevo, Young European Ambassadors.

Učesnici Food Gallery 387 koncepta su: FABRIKA Coffee, Slatko iskušenje, Sito, Arigato Sushi, Sarajevo Donut, Zafferano, BASHKA, Felicita, Nestle.

Ekskluzivni medijski partneri su: Klix, Radio M, BHRT, FACE TV, Federalna TV, Info Media Group, Europlakat, a medijski partneri su Studomat, Business Magazin, ELTAHD, Hercegovački.ba, TNT Group, ITkarijera.ba i Kahvana.

Prijave za YouthSpeak Forum 2024 su još uvijek otvorene! Ne propustite priliku da budete dio najvećeg događaja za mlade u Bosni i Hercegovini. Pridružite se AIESEC-u 29. juna 2024. godine u Sarajevu i postanite dio globalnog pokreta za pozitivne promjene. Ulaz je besplatan, a za učesnike iz drugih gradova bit će obezbijeđen prijevoz.

Prijavite se danas putem LINKA i osigurajte svoje mjesto na YouthSpeak Forumu 2024!

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here