Kompanija Nestlé proširila je asortiman majoneza THOMY novim prelivom Delight, koji je posan, bez glutena i napravljen od pažljivo odabranih sastojaka, zaslužnih za prepoznatljivu teksturu i bogat okus majoneza THOMY. U odnosu na klasičnu majonezu THOMY, Delight sadrži 50% manje masti i 47% manje kalorija.
THOMY Delight napravljen je od svakodnevnih, dobro poznatih sastojaka, dok glavnu notu okusu daje gorušica koja je odličan izvor selena, magnezija, omega masnih kiselina, mangana, fosfora, bakra i vitamina B. U novom prelivu THOMY Delight mogu uživati i oni koji su osjetljivi na gluten, kao i svi kojima je bezglutenska prehrana postala sastavnim dijelom života.
Osim ljubiteljima majoneze kojima će biti neizostavan saveznik u kuhinji, THOMY Delight olakšat će posao i gurmanima koji sa strašću provode sate pripremajući specijalitete za najmilije. Naročito će se svidjeti onima koji se niti nakon blagdana i praznika ne žele odreći ukusne hrane, istovremeno vodeći računa o uravnoteženoj prehrani.
„Pravilna prehrana može biti sasvim jednostavna i ukusna, a svaki proizvod može biti dio uravnotežene prehrane. Masti su vrlo važan izvor energije, a preporuča se većinu masnoća unositi iz biljnih ulja koja ne sadrže zasićene masti. Umaci poput lagane majoneze dobar su izbor s obzirom na to da sadrže znatno manje masti te ih je vrlo lako uklopiti u svakodnevnu prehranu“, izjavila je Nataša Šoštarić, dipl. ing. prehrambene tehnologije, nutricionist.
Kako biste se uvjerili u bogat okus i užitak koji donosi THOMY Delight, predlažemo kreativne i jednostavne recepte uravnoteženih jela:
ROLICE OD PATLIDŽANA
Sastojci:
• 1 malo veći patlidžan
• 8 kašika maslinovog ulja
• 4 čehne bijelog luka
• 60g sitno nasjeckanih oraha
• Pola vezice peršuna
• 2 kašikeTHOMY Delight preliva
Priprema:
1. Jedan patlidžan uzdužno presijecite na 8 dijelova, posolite i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
2. Isperite hladnom vodom, osušite i nakon toga premažite svaki komad uljem s gornje i donje stane, ponovno posolite i pecite u pećnici na 200°C oko deset minuta.
3. Svaki komad premažite Thomy Delight prelivom, preko stavite pola čehne smrvljenog bijelog luka, sitno nasjeckane orahe i peršun.
4. Uvijte ih i servirajte.
PREDJELO OD TUNE, GRAHA I SLANUTKA
Sastojci:
• 230g konzerviranog graha
• 100g slanutka
• Konzerva tune
• Pola glavice crvenog luka
• 0,5 dl maslinovog ulja
• 3 kašike crvenog vina
• Kašika senfa
• Vezica peršuna
• Kašičica sušenog origana
• Krupna morska sol i biber
• THOMY Delight preliv
Priprema:
1. U posudi pomiješajte ocijeđeni grah, slanutak, tunu, crveni luk, peršun i maslinovo ulje.
2. Posebno pomiješajte senf s crvenim vinom i miješajući postepeno dodavajte ulje.
3. Pripremljeni preliv od vina i senfa prelijte preko predjela, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.
4. Servirajte na prepečenom hljebu, dodajte THOMY Delight i pospite origanom.