Advent u Splitu, kojeg s veseljem svi očekuju, počinje u subotu 26. novembra uoči prve adventske nedjelje i traje zajedno s novogodišnjim događanjima do 07. januara 2017. godine.

Na Božićnom sajmu na Rivi i ove godine svi prisutni moći će uživati u božićnim ukrasima i prigodnim suvenirima, te uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi ugostiteljskih sadržaja, ali i muzičkih nastupa. Svaki dan na centralnoj pozornici na Rivi, posjetioce očekuje raznolik muzički i umjetnički program, od tematskih večernjih nastupa raznih DJ-eva i zabavnih bendova do dnevnih koncerta klapa i izvođača koji će domaćim i stranim gostima donijeti dašak tradicionalnog božićnog ugođaja.

Duh Božića u Split unijet će svojim nastupima i brojni crkveni zborovi, a organizatori najavljuju i brojne programe za najmlađe.

“Pozivamo drage goste grada pod Marjanom da se odazovu i raznovrsnim humanitarnim događanjima koji će socijalno ugroženim stanovinicima učiniti Božić posebnijim”, saopšteno je iz Turističke zajednice Grada Splita.

Adventski ugođaj proširio se na gradske trgove. Narodni trg – Pjaca stoljećima je bio središnja pozornica gradskog života i dom brojnih plemićkih porodica, a danas nudi najveseliju božićnu zabavu i gastronomsku ponudu. U prostorima Stare gradske vijećnice svi posjetioci moći će doživjeti svjetlo Božića, na istoimenoj izložbi. Poznate kućice unijet će božićni ugođaj i na jedinstvene  Prokurative – Trg Republike.

“Sve one koji planiraju putovanje u Split tokom zimskih mjeseci, podsjećamo kako Splitski hoteli nude posebne pakete za adventska putovanja. Osim toga, Croatia Airlines ima posebne cijene avionskih karata, a HŽ – putnički prijevoz (Hrvatske željeznice) nudi dodatnu pogodnost posjetiocima Splita u vrijeme božićnih i novogodišnjih događaja u obliku popusta na putnički prijevoz za povratna putovanja iz svih stajališta u Hrvatskoj i Sloveniji. Hrvatsko narodno kazalište Split i ove godine priprema umjetnički program s naglaskom na božićni i novogodišnji koncert. Najzabavniji doček Nove godine, kulminacija je božićno novogodišnjih događanja, a za odličnu atmosferu do sitnih jutarnjih sati zadužen je jedinstveni Petar Grašo“, naglasili su iz TZ Grada Splita, te dodali: “Pred nama je najljepši dio godine u kojem će Split ispričati najveseliju zimsku priču Dalmacije i pozivamo sve da nam se pridruže”.

Detaljni program koncerata i događanja pogledajte na www.visitsplit.com

Fotografije kako je bilo na Adventu prethodnih godina, a čiji je izvor arhiv TZ Grada Splita, možete pogledati OVDJE!
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here