Kao vodećoj firmi u branši, koja od samog osnivanja ulaže značajne resurse u profesionalizaciju posredovanja, te povećanje transparentnosti i sigurnosti tržista nekretnina u BiH, usvajanje ISO standarda je za Agenciju PROSTOR bio logičan korak.

“Nakon što smo prošle godine usvojili najrigoroznije standarde RICS-a za poslovanje agencija za nekretnine (slob.prev.: Britanski kraljevski institut certificiranih stručnjaka na polju nekretnina), ISO certifikacija će dodatno olakšati jačanje kontrole poslovnih procesa interno na svim nivoima, što će u konačnici omogućiti kontinuirano poboljšanje kvalitete usluga koje pružamo našim klijentima”, rekao je Maho Taso, direktor Agencije PROSTOR

“Ako uzmemo u obzir činjenicu da je tržiste nekretnina u BiH, za razliku zemalja regiona, još bez zakonske regulative, te da se danas bilo ko može baviti posredovanjem i na taj način dovoditi u opasnost teško stečenu imovinu naših građana, smatramo da ovaj naš iskorak dobija dodatnu važnost”, kaže Taso.

Nada se, dodaje, da će njihova certifikacija za sistem upravljanja ISO 9001:2015 doprinijeti afirmaciji cijele branše i usmjeriti pažnju na hitnost što skorijeg donošenja Zakona o posredovanju u prometu nekretnina.

“Udruženja učesnika u prometu nekretnina pri Privrednoj komori Federacije BiH, čiji je član i Agencija PROSTOR, već je uputilo federalnim organima vlasti prijedlog drafta pomenutog Zakona. Uvjereni smo da će oni prepoznati interes građana i države, te da će što kraćem roku odrediti nadležno ministarstvo koje bi vodilo proces usvajanja ovog izrazito bitnog Zakona”, dodao je Taso.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here