Za modernizaciju javne rasvjete Općina Novo Sarajevo obezbijedila 730.000 KM

Općina Novo Sarajevo kontinuirano će raditi na modernizaciji javne rasvjete.

22
Nakon što je Općina Novo Sarajevo izradila novi kompletan Elaborat tehničkog rješenja modernizacije javne rasvjete s ciljem poboljšana energijske efikasnosti na području ove lokalne zajednice, u skladu sa obezbijeđenim budžetskim sredstvima, stvorili su se uslovi za izvođenje dijela radova na sanaciji, rekonstrukciji i nadogradnji javne rasvjete.

U Budžetu Općine Novo Sarajevo za 2024. godinu za ove namjene obezbijeđena su sredstva od 730.000 KM, od čega su 530.000 KM sredstva Općine, a 200.000 KM sredstva Vlade Federacije BiH.

Općinski načelnik Hasan Tanović potpisao je Okvirne sporazume za realizaciju dva LOT-a i to LOT-2 koji podrazumijeva izvođenje radova na sanaciji, rekonstrukciji i nadogradnji javne rasvjete na području mjesnih zajednca: Hrasno, Hrasno brdo, Trg heroja, Grbavica 1, Grbavica 2, Kovačići, Gornji kovačići i Vraca, te LOT-3 u okviru kojeg će se izvoditi radovi na sanaciji, rekonstrukciji i nadogradnji javne rasvjete na lokalitetu Put za Hum.

Općina Novo Sarajevo kontinuirano će raditi na modernizaciji javne rasvjete u skladu sa pomenutim Elaboratom, te obezbijeđenim budžetskim sredstava, a u cilju poboljšanja energijske efikasnosti i smanjenja potrošnje energije uvođenjem led rasvjete.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here