Najbolji poslodavci na svijetu

38
Posao ljudskih resursa

Broj slobodnih radnih mjesta u SAD-u premašuje broj kandidata gotovo 2 naprema 1, prema nedavnoj analizi firme Robert Half.

Globalno, tržište rada može se značajno razlikovati od zemlje do zemlje. Izvještaj o budućnosti poslova za 2023. iz Svjetskog ekonomskog foruma ukazuje da je radnih mjesta više u zemljama s višim prihodima nego na drugim mjestima. Ali posla ima posvuda, u svim oblicima i na svim pozicijama, prenosi Bankar.me.

“Tokom pandemije, ljudi su samo pokušavali da zadrže “svjetla upaljena”, samo su pokušavali da to sve funkcioniše”, kaže Kathryn Landis, osnivačica i izvršna direktorica globalne kompanije za obuku i savjetovanje Kathryn Landis Consulting.

Firme sada imaju malo više prostora i kapaciteta da razmišljaju o ekspanziji.

Kako bi utvrdio koje kompanije nude uzbudljiv posao i pozitivno okruženje, Forbes se udružio s firmom za istraživanje tržišta Statista kako bi kreirao našu sedmu godišnju listu najboljih svjetskih poslodavaca.

Kako bi napravili listu, ispitali su više od 170.000 zaposlenih u preko 50 zemalja koji rade za multinacionalne kompanije i institucije. Ispitanici su upitani da li bi preporučili svoju kompaniju porodici ili prijateljima i da ocijene svog poslodavca na osnovu kriterijuma kao što su razvoj talenata, mogućnosti rada na daljinu, beneficije za roditeljsko odsustvo, raznolikost, ravnoteža između poslovnog i privatnog života i ponosa na proizvod ili usluge kompanije. ponude.

Učesnici su također mogli ocijeniti kompanije unutar svojih industrija i zemalja.

Odgovori su kodificirani u sistem bodovanja, a 700 kompanija sa najvišim ocjenama izborilo je mjesto na konačnoj listi, koja se na kraju proširila na 43 zemlje. Broj nagrađenih varirao je u zavisnosti od stanovništva zemlje i kvalifikovanih kompanija.

Ovo su top 10 najboljih kompanija za rad a cijelu listu pogledajte ovdje.

  1. Samsung
  2. Microsoft
  3. Alphabet
  4. Apple
  5. Ferrari
  6. IBM
  7. Adobe
  8. Costco Wholesale
  9. BMW Group
  10. Cisco Systems
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here