Početkom septembra 2023 marka Škoda je u Bosni i Hercegovini zabilježila značajan rekord plasirajući na tržište jubilarno pedesethiljadito novo Škoda vozilo. Godišnje se u BiH kupcima isporuči oko 9.000 novih putničkih automobila, što je rezultat rada svih automobilskih brendova aktivnih na tržištu. Stoga je prodajni performans Škode utoliko značajniji, jer je postignut samo u okviru jednog brenda, koji već dvije i pol decenije drži ubjedljivu lidersku poziciju sa prosječnih 20 posto tržišnog učešća.

Možemo reći da je svako peto novo isporučeno vozilo u BiH jedan od Škodinih modela.

„Nekoliko je kurioziteta u ovom prodajnom rezultatu. Tako bi, na primjer, ukupna dužina, ako bi poredali sva prodata Škoda vozila jedno iza drugog iznosila cca 215 kilometara, sto praktično predstavlja distancu od Sarajeva do Bihaća. U ovom rezultatu prednjači model Fabia sa ca. 20.000 isporučenih primjeraka i trenutni bestseler model Octavia sa skoro 18.000 primjeraka“, izjavio je Ismir Omeragić, rukovodilac marke Škoda za BiH.

Kupac jubilarnog vozila (model Octavia), gospodin Suljo Vajzović iz Tešnja, će biti nagrađen vrijednosnim vaučerom i poklonom sa željama za puno bezbrižnih kilometara u godinama koje slijede. Iz Škode koriste priliku i da se zahvale mreži ovlaštenih Škoda zastupnika na rekordu koji je prije svega rezultat njihovog rada.

“Temelj uspješnosti bilo koje automobilske marke na tržištu je mreža ovlaštenih partnera, trenutno njih 13 u Škoda mreži u BiH. Njihova posvećenost pružanju kvalitetnih vozila i usluga servisa ostaje i ubuduće ključna za uspješno poslovanje Škode u BiH” – dodaje Omeragić.

Škoda se raduje nastavku pružanja visokokvalitetnih usluga i isporuke vrhunskih vozila svojim kupcima u budućnosti uključujući i nedavno lansirano prvo električno vozilo marke Škoda u BiH na MEB platformi, model Enyaq , te najavljene dvije svjetske premijere novih generacija modela Kodiaq i Superb na jesen ove godine.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here