Naslovnica Događaji Najave Poziv bh. preduzetnicama za učešće u novom izdanju BizUP programa!

Poziv bh. preduzetnicama za učešće u novom izdanju BizUP programa!

BizUP program pruža direktnu podršku mikro, malim i srednjim biznisima koje vode žene, a učešće odabranih preduzetnica je besplatno.

20

U periodu od septembra 2023. do aprila 2024. godine će biti implementirano treće izdanje BizUP programa za novu grupu od 15 preduzetnica iz cijele BiH, a koji ima za cilj primarno dati podršku pri prevazilaženju ključnih poslovnih izazova, savladavanju novih vještina i znanja iz različitih poslovnih oblasti, te samom unapređenju poslovanja i vidljivosti biznisa.

Za učešće u programu se mogu prijaviti preduzetnice iz bilo kojeg dijela BiH koje imaju registrovan biznis najmanje 6 mjeseci u trenutku apliciranja, te koje se suočavaju sa izazovima da samostalno dovedu svoj biznis do tačke rasta poslovanja.

Ovaj program podrške preduzetnicama će se realizovati kroz nekoliko ključnih elemenata:

  • održavanje primjenjivih edukativnih aktivnosti;
  • stručnu mentorsku podršku 1 na 1 iz relevantnih poslovnih oblasti;
  • konsultantske usluge eksperata/ica koji će se fokusirati na jačanje i rast biznisa;
  • dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u iznosu 6.000 KM po biznisu.

Program je namijenjen za ukupno 15 preduzetnica, te će biti pojedinačno prilagođen kroz rad sa ekspertima/cama, a uzimat će se u obzir isključivo ono što je potrebno za poboljšanje poslovanja datog biznisa na osnovu provedenog dijagnostičkog procesa.

Većina programa će biti realizovana u online formatu, uz izuzetak uvodnog događaja u septembru 2023., te Samita preduzetnica u martu 2024. godine.

Kroz BizUP program, preduzetnice koje budu odabrane za učešće, će dobiti pristup jedinstvenoj F787 platformi sa velikim brojem edukativnih materijala, te će za njih svake dvije sedmice biti organizovano ukupno 7 edukativnih i interaktivnih sesija sa lokalnim ekspertima. Dodatno svaka preduzetnica će imati priliku raditi sa dodijeljenim mentorom/ima tokom realizacije programa, te kroz saradnju sa konsultantima razviti brand elemente, raditi na SEO optimizaciji, copy pripremama itd. I na samom kraju, bespovratna finansijska sredstva koja se dodjeljuju u sklopu ovog programa u ukupnom iznosu od 6.000 KM po biznisu, bit će utrošena po utvrđenim kriterijima i zajednički dogovorenim ciljevima u direktnoj vezi sa rastom poslovanja.

Kriteriji koji će se uzimati u obzir pri selekciji prijavljenih preduzetnica su:

  • biznis treba biti registrovan u BiH u bilo kojoj formi najmanje 6 mjeseci;
  • osnivačica/vlasnica biznisa je žena (bez obzira kojoj starosnoj skupini pripada);
  • preduzetnica se suočava sa izazovima da samostalno dovede svoj biznis do tačke rasta poslovanja;
  • ukoliko su ispunjeni prethodni uslovi, prednost se dodjeljuje biznisu koji posjeduje društveno odgovornu komponentu tj. doprinosi zajednici, predvodi proces inovacije i/ili je moguće prepoznati potencijal za rast biznisa.

Poziv je otvoren do srijede, 16.08.2023. godine, a svoje prijave šaljete putem prijavnog linka.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here