Krajem avgusta u Gradačcu se održava jubilarni 50. Sajam šljive

U Gradačcu će se od 23. do 26. avgusta održati 50. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive. Organizator ovogodišnjeg sajma je Turistička zajednica Grada Gradačca a partner je Grad Gradačac.

40
OrganizacionI odbor jubilarnog Sajma šljive u Gradačcu na prethodna dva sastanka razmatrao je programske sadržaje i aktivnosti na pripremi i organizaciji ove manifestacije. Kao i do sada, organizatori će se potruditi biti dobar domaćin kako bi dugogodišnjim prijateljima, ali i novim poslovnim partnerima pružili priliku da se što bolje predstave javnosti.

Kako je istaknuto, na najstarijem specijalizovanom sajmu u Bosni i Hercegovini očekuje se da svoje proizvode predstave brojni izlagači iz BiH i inostranstva. Na Sajmu šljive učestvovat će proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, proizvođači i prerađivači voća i povrća, mesa i mesnih prerađevina, alata i mehanizacije, domaćih životinja i brojni drugi.

Ovih dana vrše se opsežne pripreme za jubilarnu privredno-turističku manifestaciju i očekujemo da ćemo ove godine imati jedan od najbolje organizovanih sajmova u Gradačcu. Predstavit će nam se značajan broj izlagača iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Francuske, Turske i Srbije. Raduje nas da ćemo imati priliku ugostiti neke od vodećih kompanija u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije koje će prezentovati svoje nove proizvode”, ističe Ensar Mešanović, voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice grada Gradačca.

U četiri dana ove tradicionalne sajamske manifestacije biće organizovane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Također, održat će se i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa. Jedan od sadržaja ovogodišnje manifestacije je i 6. sajam pčelarstva sa međunarodnim učešćem.

I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitetu Sajma šljive.

Za ovaj 50. gradačački sajam šljive želja nam je da manifestacije bude ceremonijalnog karaktera i tim povodom ćemo dodijeliti jubilarne nagrade ljudima koji su započeli ovu sajamsku priču u našem gradu ali i da damo priznanja institucijama i firmama koje su bile uz ovaj sajam”, rekao je Ensar Mešanović.

Organizatori najavljuju zanimljiv i atraktivan kulturni program kao prateći dio Sajma šljive.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here