Predsjednik Drvnog klastera Dinko Mujkić rekao je Feni da je to bila prilika da se vide najsavremenije tehnologije u tim sektorima, a ostvareni su brojni značajni kontakti sa proizvođačima najsavremenijih mašina i opreme u oblasti drvne i metalske industrije.

Mujkić je dodao da je Agencija za promociju u inostranstvu i internacionalizaciju italijanskih preduzeća“ICE – Agencija” u saradnji sa italijanskim udruženjem proizvođača mašina i alata za obradu drveta “Acimall” i u organizaciji Udruženja italijanskih proizvođača alatnih strojeva, robota i automatizaciji Ucimu-Sistemi per produrre sa sajamskom kućom Fiera Milano organizovala posjetu delegacija iz dvadesetak zemalja svijeta sajmovima Xylexpo 2022 i 33. BI-MU 2022 od 12. do 15. oktobra. Prilika da prisustvuje u delegaciji sa ostalim zemljama tim sajmovima pripala je i Drvnom klasteru BiH „Namještaj i drvo“ sa sjedištem u Sarajevu.

Xylexpo je, kako je dodao Mujkić, međunarodni sajam za drvoprerađivačku industriju sa proizvođačima i posjetiocima iz cijelog svijeta i održava se svake dvije godine na sajmu u Milanu.

“Izložba je mjesto susreta ne samo biznisa i industrije, već i dizajnera, programera proizvoda, arhitekata i inženjerskih firmi. Xylexpo se smatra najvažnijim sajmom za industriju. Profesionalci iz cijelog svijeta mogli su iz prve ruke vidjeti i ispitati najnovije tehnologije obrade drveta, materijala, opreme i komponenti za proizvodnju namještaja. To je dalo priliku ne samo da se obnove postojeće veze, već i da se ostvare novi kontakti”, istakao je Mujkić.

Dodao je da je BI-MU glavna i najznačajnija italijanska manifestacija posvećena proizvodnoj industriji alatnih mašina za obradu metala, robota, digitalne proizvodnje i automatizacije.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here