Delegacija Ambasade BiH u Sloveniji posjetila bh. štandove na turističkom sajmu u Ljubljani

Delegacija Ambasade Bosne i Hercegovine predvođena ambasadorom Dariom Novalićem posjetila je štandove bosanskohercegovačkih izlagača na ovogodišnjem Sajmu turizma  Alpe-Adria u Ljubljani. 

19

Ambasador nije krio zadovoljstvo prezentacijom i bogatom ponudom naših izlagača te istakao značaj njihovog učešća na ovom sajmu. 

Alpe-Adria je jedan veliki turistički sajam, najveći u Sloveniji, i mislim da je ovo pravo mjesto i pravo vrijeme za prezentaciju ponude obzirom da građani i građanke Slovenije veoma mnogo posjećuju Bosnu i Hercegovinu zbog prirodnih ljepota naše zemlje i zbog dobrih cijena koje su neuporedive sa onim u drugim zemljama. Mislim da je ovo zaista dobar potez naših turističkih djelatnika”, kazao je ambasador Novalić.

sajam-ljubljana-adria.jpg

Turističke potenciijale i prirodne ljepote naše zemlje predstavljaju turističke organizacije iz Kantona SarajevoTuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantonaRepublike SrpskeCazina… 

sajam-ljubljana-adria-2.jpg

sajam-ljubljana-adria-4.jpg

sajam-ljubljana-adria-3.jpg

sajam-ljubljana-adria-5.jpg

Na ovom najvećem turističkom sajmu u Sloveniji , 34. po redu, ove godine akcenat je na temama o kulturnom turizmu koji je zanimljiv tokom cijele godine a s ciljem promocije kulturne ponude turističkih destinacija i privlačenja posjetitelja da posjete muzeje, koncerte, izložbe, upoznaju lokalne običaje i kuhinju.

sajam-ljubljana-adria_1.jpg

U sklopu regionalnih događanja održava se bogat program, a posebno se izdvaja predstavljanje Smjernica potpore marketingu, teme „Umjetnost i kultura“ za 2024. i 2025. godinu te manifestacija Izazovi turizma u području sigurnosti u planinama.

Sajam je namijenjen svim sportašima, putnicima, planinarima, aktivnim rekreativcima, trkačima, biciklistima, ljubiteljima adrenalinskih sportova u prirodi i svima onima koji traže ideje kako provesti svoje slobodno vrijeme. Sajamska događanja bit će obogaćena bogatim popratnim programom edukativnog i zabavnog sadržaja.

Kako kažu organizatori, ove godine predstavlja se 280 izlagača, domaćih i međunarodnih. Sajam traje do 3. februara.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here