EU4AGRI dijeli grantove vrijedne ukupno 3,2 miliona KM

Na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Evropske unije mogu se prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća

143

Povodom javnog poziva za podršku investicijama u preradu i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, vrijednog 3,2 miliona KM, projekt EU4AGRI najavio je informativne sesije u 21 gradu širom Bosne i Hercegovine.

Na javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava Evropske unije mogu se prijaviti obrti, preduzetnici, zadruge, mikro, mala i srednja preduzeća te svi projekti koji se isključivo odnose na proizvodnju proizvoda za ljudsku prehranu a u sklopu sektora vinarstva te prerade voća, gljiva, ljekobilja, začinskog bilja, maslina, povrća, mlijeka, meda, mesa, jaja, riba i  žitarica.

Aplikanti mogu podnijeti samo jednu prijavu, a mogu biti podržani kroz mjere podrške projekata EU4AGRI do tri puta. Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 do 350.000 KM i mogu se koristiti samo za finansiranje prihvatljivih troškova. Maksimalan iznos tražene finansijske podrške ne može biti veći od 70 posto prihoda ostvarenog u 2021. godini.

Prijave se mogu podnijeti od 5. maja da 7. juna ove godine, isključivo putem online platforme javnipoziv.undp.ba.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here