Dubai Islamic Bank podržava 13. Sarajevo Business Forum

Tehnologija kao ključna uloga u oblikovanju budućnosti za islamsko bankarstvo

13

Dr. Adnan Chilwan, CEO Dubai Islamic Bank Group potvrdio svoj dolazak i učešće kao glavni govornik

Bosna Bank International (BBI Banka) glavni organizator 13. Sarajevo Business Forum, značajnog događaja posvećenog promociji regionalnih poslovnih prilika, i ove godine podržava ugledna Dubai Islamic Bank (DIB),  osnivač i dioničar BBI Banke.

Prvog oficijelnog dana Foruma, kao jedan od glavnih govornika bit će upravo CEO Dubai Islamic Bank  grupacije, dr. Adnan Chilwan, čije će inspirativno izlaganje obogatiti ovogodišnje izdanje Foruma. Funkciju direktora Dubai Islamic Bank Group obavlja od 2013. godine, a već 2015. je bio nominovan za najboljeg CEO-a u eminentnom takmičenju CEO Awards, koji se organizuje od strane magazina Finance Monthly.

Snažan uticaj islamskog bankarstva i spremnost za značajnu transformaciju u nadolazećim godinama, potaknuto tehnološkim napretkom i razvojem preferencija kupaca, bit će jedna od ključnih uvodnih tema prvog dana Foruma. Kako bi ostali ispred konkurencije, Dubai Islamic Bank (DIB) kontinuirano ulaže i uključuje usvajanje novih tehnologija kao što su umjetna inteligencija i analitika velikih podataka za personalizaciju i poboljšanje cjelokupnog korisničkog iskustva. Tehnologija korištenja umjetne inteligencije (AI) za isporuku prilagođenog i personaliziranog sadržaja, imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti za sve islamske banke, a islamsko bankarstvo trenutno je jedan od najbrže rastućih segmenata tržišne industrije.

Dubai Islamic Bank osnovana 1975. godine najveća je islamska banka u UAE po imovini i javno dioničko društvo uvršteno na finansijsko tržište Dubaija. Predvodnik evolucije globalne islamske finansijske industrije, DIB je također prva svjetska islamska banka sa svim uslugama i među najvećim islamskim bankama u svijetu. Sa imovinom Grupe koja gotovo doseže 90 milijardi USD i tržišnom kapitalizacijom od gotovo 9 milijardi USD, DIB grupa posluje sa više od 10.000 zaposlenika i oko 500 podružnica u svojoj golemoj globalnoj mreži širom svijeta. Opslužujući više od  pet miliona klijenata diljem Grupe, DIB nudi sve veći raspon inovativnih proizvoda i usluga usklađenih sa islamskim principima za maloprodajne, korporativne i institucionalne klijente.

Tokom prošle godine Dubai Islamic Bank ostvarila je rekordan neto profit od 1,91 milijardi USD.

DIB je predan vodećoj poziciji u održivom islamskom finansiranju, s ukupnim održivim sukuk izdanjima od 2,75 milijardi USD do danas i strateškim angažmanom na zelenim i održivim tržištima kapitala, što odražava stalnu posvećenost banke ESG načelima i održivoj budućnosti. Konačni cilj banke je učiniti islamsko finansiranje normom, a ne alternativom konvencionalnom bankarstvu. DIB je proglašena najboljom islamskom bankom na raznim prestižnim ceremonijama i prepoznata je za svoje izvanredne rezultate među svjetskim islamskim bankama, što je jasan pokazatelj vodeće pozicije banke u sektoru islamskih finansija.

BBI Banka s ponosom ističe svoju saradnju s Dubai Islamic Bankom i veliku podršku koju pružaju Sarajevo Business Forumu. Ova dugogodišnja partnerska veza predstavlja primjer posvećenosti promovisanju poslovnih prilika i jačanju međunarodnih veza u poslovnom svijetu, što BBI Banka s ponosom ističe kao ključni element svog poslovnog identiteta. Dubai Islamic Bank je suvlasnik BBI Banke sa 27,7 posto još od njenog osnivanja, i među prvim je stranim finansijskim ulagačima u Bosni i Hercegovini.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here