ODRŽANA RADIONICA „VOLONTERIZAM U DOBA COVID-19“

Cilj projekta je dugoročno partnerstvo 13 gradova iz 13 različitih zemalja kako bi zajednički poboljšali uslove za razvoj volonterizma u partnerskim zemljama, kao i širom Evrope.

94

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA organizirala je  radionicu „Volonterizam u doba COVID-19” u okviru projekta “Evropska alijansa za podršku volonterizmu – ERAS“, finansiranog sredstvima programa. „Evropa za građane“

Projekat ERAS Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, zajedno sa partnerima iz Slovenije, Srbije, Portugala, Makedonije, Malte, Latvije, Albanije, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Mađarske i Litvanije realizira od septembra 2021. godine. Cilj projekta je dugoročno partnerstvo 13 gradova iz 13 različitih zemalja kako bi zajednički poboljšali uslove za razvoj volonterizma u partnerskim zemljama, kao i širom Evrope.

U okviru radionice, domaćim i inozemnim gostima obratili su se i predstavnici organizacija „Pomozi.ba“, „trebalsta.ba“ platforme, Fondacije Izvor nade, „Let´s do it“ i SOS Dječijeg sela koji su prezentirali volonterske programe razvijene u toku pandemije COVID-19, planove za budućnost i mogućnosti za umrežavanje sa inostranim partnerima kako bi brže i lakše reagovali na eventualne buduće globalne izazove.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here