Potpisan ugovor o kupovini 51 posto udjela u MOFAS-u 

Cilj očuvanje 60 radnih mjesta.

85

Potpisivanjem ugovora o kupovini 51 posto udjela u preduzeću MOFAS Gradska uprava Istočnog Sarajeva pokazala je da je opredijeljena da posredstvom svog preduzeća “Direktne investicije grada Istočno Sarajevo” – “DIGIS” podrži metalsku industriju, kao i druge segmente privrednog života, rekao je gradonačelnik ovog grada Ljubiša Ćosić.

Ćosić ovaj potez smatra hrabrim i naglašava da to ne bi bilo moguće realizovati bez podrške odbornika Skupštine grada Istočno Sarajevo, objavljeno je na veb-stranici Gradske uprave.

“Da nismo reagovali na ovakav način danas bi u našem gradu imali ovo preduzeće u stečaju, radnike bez posla i vrijednu imovinu preduzeća prepuštenu odlučivanju faktora koji su izvan djelokruga naše lokalne zajednice, ali i Vlade Republike Srpske”, naveo je Ćosić.

On je zahvalio Vladi Republike Srpske za sredstva doznačena za ove potrebe i dodao da slijedi veliki i težak posao – da bude izvršena reorganizacija preduzeća i da se pokušaju sačuvati radna mjesta naših ljudi.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva, koji je preuzeo dužnost prije godinu dana, smatra da je Gradska uprava uspjela da unaprijedi rad u svim oblastima u kojima djeluje – privredi, sportu, nevladinom sektoru, kulturi, infrastrukturi, odnosu sa lokalnim zajednicama, kao i saradnji sa Vladom Republike Srpske.

On je dodao da je Gradska uprava, potpisivanjem ovog ugovora, vjerovatno jedina u okruženju koja je vlasnik jednog privrednog subjekta.

Ugovor je potpisan u petak, 4. februara.

Vlada Republike Srpske ranije je doznačila dva miliona KM za kupovinu 51 posto udjela u preduzeću Mofas, da bi na taj način bilo sačuvano 60 radnih mjesta i veoma vrijedna imovina u centru grada.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here