Država subvencionira plate 32 posto radnika u Hrvatskoj

U prvom krugu isplata državnih subvencija za očuvanje radnih mjesta u Hrvatskoj prijavilo se 83.955 poslovnih subjekata, koji zapošljavaju 484.992 radnika

51

U prvom krugu isplata državnih subvencija za očuvanje radnih mjesta u Hrvatskoj prijavilo se 83.955 poslovnih subjekata, koji zapošljavaju 484.992 radnika. Država im je po tom osnovu za mart 2020. isplatila ukupno 1,55 milijardi kuna.

S obzirom da je krajem marta, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, ukupan broj zaposlenih u Hrvatskoj iznosio 1.515.174, subvencije za očuvanje radnih mjesta odnose se na 32 posto radnika u toj zemlji.

Djelatnosti koje su dobile najveće zbirne iznose subvencija su priprema i usluživanje hrane i pića, trgovina na malo (osim vozila),  trgovina na veliko (osim vozila), smještaj, kopneni prijevoz i cjevovodni transport, specijalizirane građevinske djelatnosti, proizvodnja gotovih metalnih proizvoda, proizvodnja prehrambenih proizvoda, gradnja zgrada, prerada drveta i proizvoda od drveta i pluta te trgovina motornim vozilima

Navedenih 11 djelatnosti dobilo je 56 posto ukupno isplaćenih subvencija, odnosno 867,47 miliona kuna, precizira Novac.hr.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here