Hoće li Edin Džeko platiti ceh pandemije u Rimu?

Prema ugovoru, Dijamant s bonusima prihoduje cca sedam miliona eura godišnje

61

Aktuelni pauza – prekid fudbalske sezone usljed pandemije korona virusa finansijski je uzdrmala bezmalo sve fudbalske klubove, što bi za posljedicu u narednom periodu moglo imati kudikamo niže transfere od onih kojima smo svjedočili posljednjih godina.

Tako i ugledni Gazzette dello Sport za slučaj da se sezona ne završi na zelenom terenu i AC Roma ne izbori plasman u Ligu prvaka najavljuje da bi iz uprave rimske Vučice od Edina Džeke mogli zatražiti da se finansijski žrtvuje i pristane na manju platu u narednim sezonama, budući da mu važeći ugovor traje do 2022 godine.

Prema tom ugovoru, Dijamant s bonusima prihoduje cca sedam miliona eura godišnje. Navodno, želja je da se Edinu Džeki plaća smanji za 15 posto. Zauzvrat, ugovor bi mu trebao biti produžen za dodatnu godinu. Ako bi takvo šta Džeko ipak odbio, došlo bi do raskida ugovora, što autor Gazzette ipak procjenjuje nerealnim.

Istina, ne odbacuje se ni mogućnost da Roma posegne za prodajom kapitena izabrane selekcije BiH. No, cijena ovakvog “proizvoda” za bilo koju ekipu mogla bi biti prevelika. Prema pisanju specijaliziranog portala Goal.com, u slučaju Džekinog odlaska Roma bi tražila mlađeg napadača, a pominju se imena Moisea Keana i Dušana Vlahovića.

Podsjetimo, Džeko je prije nekoliko sedmica od klupskih saigrača zatražio da se odreknu određenog dijela plaće dok traje finansijska kriza, čime je pokazao privrženost Vučici. Uprkos tome, vrsni bh. napadač bi mogao biti taj koji će platiti ceh i napustiti Rim.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here