Počela škola poduzetništva Općine Centar

Predstavnik Udruženja „Idea“ Almir Peštek je zahvalio Općini Centar bez koje, kako je istakao, ne bi bilo moguće realizirati jedan ovakav projekat

37
Centar

Udruženje „Idea“ i ove godine pod pokroviteljstvom sarajevske Općine Centar organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“.

Realizacija tog projekta započela je u ponedjeljak, a trajat će do 8. novembra ove godine. Projekt je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Petodnevni trening

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju startup biznisa.

Projekt je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja.

Predavanja su podijeljena u četiri grupe. Škola poduzetništva za prvu grupu počela je jučer, a traje do 18. oktobra, za drugu od 21. do 25. oktobra, za treću od 28. oktobra do 1. novembra, a za četvrtu od 4. do 8. novembra ove godine.

Predstavnik Udruženja „Idea“ Almir Peštek je zahvalio Općini Centar bez koje, kako je istakao, ne bi bilo moguće realizirati jedan ovakav projekat.

Osnovna znanja

„Putem predavanja i radionice naši polaznici dobivaju osnovna znanja iz poduzetništva što je vrlo značajno osobama koje planiraju pokrenuti samostalni biznis. Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini koja zaista ulaže u mlade ljude na način da obezbjeđuje značajna sredstva za finansiranje start up projekata. Po završetku seminara mi ćemo raditi na pružanju besplatnih savjetodavnih usluga vezanih za eventualno pokretanje i razvoj biznisa polaznika“, istakao je Peštek.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here