dm kampanja {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023.: Pravilna ishrana i tjelovježba kao antistres terapija

U sklopu dm kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. 

8

U okviru društveno odgovorne kampanje {ZAJEDNO} za bolje sutra 2023. – podrška projektima za unapređenje i očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, kompanija dm je podržala realizaciju 14 projekata s područja cijele BiH, s više od 60.000 KM.

Podržani su projekti s aktivnostima poput: stručnih predavanja i radionica na razne teme, savjetovanja, izrada edukativnih priručnika, učenja taekwondo i joga tehnika i sl.

Jedan od podržanih je i projekt „Pravilna ishrana i tjelovježba kao antistres terapija“ u organizaciji Javne ustanove za predškolski odgoj i obrazovanje iz Goražda. Cilj projekta bilo je unaprijediti fizičko i mentalno zdravlje zaposlenica Javne ustanove kroz radionice s fokusom na razumijevanje i upravljanje stresom te na ishranu i tjelovježbu.

„Zdravlje je nemjerljiva vrijednost i naše najveće bogatstvo. Kao glavni cilj našeg projekta „Pravilna ishrana i  tjelovježba kao antistres terapija“ je promocija zdravlja, pravilne prehrane i redovna tjelesna aktivnost kao antistres terapija. Zahvaljujući dm {ZAJEDNO} za bolje sutra – podrška projektima za očuvanje i unapređenje mentalnog i fizičkog zdravlja žena, uživali  smo u predavanjima, radionicama, pripremi jelovnika zdravih obroka i demonstraciji različitih oblika tjelesne aktivnosti. Od iznimne važnosti za uspjeh provedbe bila je potpora i saradnja ostvarena sa dm drogerie markt d.o.o Sarajevo koji je prepoznao važnost našeg projekta. Stoga još jednom od srca veliko hvala svim učesnicima  na njihovom sudjelovanju i doprinosu u realizaciji projekta, kao i motivaciji za nastavak saradnje i  primjene stečenih znanja i usvojenih navika“, izjavila je direktorica Emina Selimović.

Žensko zdravlje je jedna od tema kojom se kompanija dm aktivno bavi, te je uz kampanju {ZAJEDNO} za bolje sutra u okviru teme organizirana i prva stručna konferencija dm ženski razgovori, u junu prošle godine. Projekti unapređenja i očuvanja fizičkog i mentalnog ženskog zdravlja podržani su i na 6. dm ženskoj utrci.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here