Kompanija Messer uz unsku biciklijadu i ženski fudbalski klub SFK 2000 Sarajevo

Kompanija Messer podržala je bicikliste RBK “Japod” Bihać koji već desetu godinu zaredom organiziraju međunarodnu biciklijadu „Nacionalni Park Una 2019“ i najtrofejniji ženski fudbalski klub u našoj zemlji, SFK 2000 Sarajevo.

57

Kompanija Messer podržala je bicikliste RBK “Japod” Bihać koji već desetu godinu zaredom organiziraju međunarodnu biciklijadu „Nacionalni Park Una 2019“, koja je ovaj put vožena za prerano poginulog člana  ovog rekreativno-biciklističkog kluba Anisa Smajića (Anik Dub -umjetničko  ime), inače, likovnog umjetnika koji je obojio Bihać.

Zbog ovog tragičnog događaja Bicilijada je imala drugačiji predznak i dirljiviju poruku. Posvećena je Anisu, djetetu Bihaća, mladiću od samo 26 godina koji je imao puno ideja i gledao je svijet s apsolutno pozitivne strane, a.poginuo je u saobraćajnoj nesreći sedam dana prije održavanja Biciklijade.

“Messer je stao uz ove sportske rekreativce, ljubitelje prirode i poštovaoce zajedništva svojim kapacitetima a oni su nama vratili svojim pomno isplaniranim programom i sjanom organizacijom Biciklijade.Mi smo učestvovali u onom dijelu koji je vezan za logistiku. Naša uplaćena sredstva agilna ekipa “10. Međunarodne biciklijade NP Una 2019” utrošila je u kupovinu 50 kilograma kruha, 200 komada krofni, namirnice za ručak 200 biciklista ( tradicionalni grah iz kazana) i još ponešto “za prezalogajiti” “, stoji u saopćenju kompanije Messer.

SFK 2000 SARAJEVO: NAJAVA LIGE PRVAKA U MESSEROVIM DRESOVIMA

Najtrofejniji ženski fudbalski klub u našoj zemlji, SFK 2000 Sarajevo, bit će i ove godine organizator kvalifikacionog turnira UEFA Lige prvaka, a tim povodom, snimljen je i promotivni video u kojem su članice ovog kluba pokazale svoje sposobnosti.

Naše šampionke su najavile Ligu prvaka video spotom “Welcome to Sarajevo” u kojem u dresovima svog sponzora Messer BH Gasa treniraju, žongliraju na vrhu nebodera, dodaju jedna drugoj u amfiteatru na Bjelašnici, proigravaju u centralnoj sarajevskoj ulici Ferhadiji i odbijaju loptu glavom na motociklu.

“Messer je kompanija koja je među prvima prepoznala vrijednost ovih mladih igračica, njihovu poletnost i želju da naprave svjetske rezultate i od 2011. godine mi smo s njima, radujemo se svakom njihovom rezultatu, upornosti i inicijativi. Uz nas su organizirale prije 6 godina prvo domaćinstvo u Ligi prvaka kojom uspješno plove u kontinuitetu od tada pa do danas”, navodi se u saopćenju.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here