U Sarajevu održana jubilarna peta konferencija namijenjena Beauty i Fashion blogerskoj zajednici

Zadnji dan mjeseca juna bio je dan rezervisan za petu Digital Divas by Avon

99
Avon

Zadnji dan mjeseca juna bio je dan rezervisan za petu Digital Divas by Avon.

Ovogodišnje jubilarno peto izdanje konferencije je održano u novootvorenom hotelu Ibis Style Sarajevo gdje se okupio veliki broj blogera i influencera spremnih na usvajanje novih znanja.

Konferenciju je započela gošća iz susjedne Hrvatske – Ivana Blažoti Mijoč (https://bit.ly/2XG6071) koja je otkrila kakav je bio njen put od blogovanja kao hobija do poduzetnice i osnivačice popularnog “Tester Box” projekta.

Digitalno oglašavanje

Nastavak konferencije je bio rezervisan za Marinu Pavlović iz agencije Degordian (https://bit.ly/2XeHPgq) koja je podijelila zanimljive informacije iz svijeta digitalnog oglašavanja, društvenih mreža i ostalih komunikacijskih platformi.

Nakon ovog interesantnog izlaganja prisutnima se obratila novosađanka Ena Čubrilo, svima poznata kao Ena Luna (https://bit.ly/2NqAq9n) koja je podijelila svoju zanimlju priču kako je Instagram promijenio njen život. Od njenih skromnih početaka do velikog uspjeha koji je postigla zahvaljujući upravo ovoj platformi.

Digital Divas by Avon konferencija je edukativnog karaktera te su na njoj osim govornika koji su podijelili svoje inspirativne priče govornici bili osobe koje su prisutnima prenijeli znanja iz svojih oblasti.

Uspješne saradnje

Sabina Ćimić iz agencije Ascanius media (https://bit.ly/2KQscoN) govorila je o odnosu agencija prema blogerima i influencerima, te podijelila informacije o tome kako da te saradnje budu što uspješnije.

Milan Maglov (https://bit.ly/2JRhEWt) stručnjak iz oblasti online marketinga i društvenih mreža obradio je temu koja je bila svima jako zanimljiva. “Kako ostati aktuelan?” je pitanje na koje je odgovore pružio u svom izlaganju, a kroz niz pitanja koje su učesnici postavili je dao savjete i kako to na najbolji način uraditi.

Radoš Jovanović (https://bit.ly/2JeGyMe) , fotograf i stručnjak za editovanje fotografija i videosadržaja je kroz praktičnu radionicu učesnicima približio načine na koje mogu da edituju na svojim mobilnim telefonima.

Pred kraj interesantnog dana panel diskusija u kojoj su učestvovale Ivana Blažoti Mijoč i Ena Čubrilo pokrenula je mnoga pitanja na temu “Koliko daleko ići u izlaganju privatnih stvari na društvenim mrežama? Porodica i društvene mreže, kako izbalansirati dva svijeta?”. Društvene mreže danas zauzimaju veliki dio naših života te se konstantno postavlja pitanje privatnih stvari i koliko toga dijeliti na društvenim mrežama.

Svim prisutnim na kraju konferencije se obratila Šejla Korjenić, PR specialist Avon Bosna i Hercegovina:

“Ove godine naša konferencija ima mali jubilej i sretni smo što je naše peto izdanje Digital Divas by Avon konferencije bilo ovako uspješno. Jako zanimljivi govornici, raspoloženi učesnici i fantastična atmosfera krasili su ovaj dan. Ponosni smo što je naša konferencija prepoznata kao jedina konferencija u našoj zemlji koja se obraća ovoj populaciji i što kompanija Avon može na ovaj način da se zahvali svim našim dragim prijateljicama iz blogerske i influencerske sfere. Hvala svima na učešću i povjerenju.”

Veliki broj učesnika konferencije podijelio je oduševljenje ovogodišnjim izdanjem konferencije koje su ocijenili kao najboljim do sada.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here