Dolorex B2B noćni cener – atraktivna štafetna trka za kompanije u srcu Sarajeva

Po uzoru na najbolje svjetske prakse i nakon brojnih upita kompanija za usluge treninga trčanja i radionica namijenjenih poboljšanju zdravlja i kondicije uposlenika, Udruženje Marathon Sarajevo će od ove godine, već atraktivni Vienna Run4Lifestyle noćni cener, obogatiti još jednom novom trkom, namijenjenoj uposlenicima kompanija.

163
Noćni cener

U okviru drugog po redu Olimpija Run Festa, 14. juna 2019. godine sa početkom u 20  sati, bit će održan prvi Dolorex B2B štafetni noćni cener, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Bosnalijek. Trasa trke duga 10 km prolazit će kroz centar grada Sarajeva, tačnije u tri identična kruga ulicama: Maršala Tita (start: Trg djece Sarajeva), prema zgradi Predsjedništva BiH, duž Obale Kulina bana te ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Maršala Tita do cilja trke (Trg djece Sarajeva), uz prigodan muzički sadržaj duž cijele dionice.

Više timova

Kompanije će imati priliku da prijave jedan ili više timova u sastavu od tri osobe, čiji će članovi trčati po jedan krug, dužine 3,3 km i na taj način zajedničkim snagama završiti ukupnu dionicu trke dugu 10km. Trasa dužine 3,3 km dovoljno je kratka da se može završiti i brzim hodom, u zadanom vremenskom limitu, ukoliko neki od učesnika nisu spremni za trčanje cijelog kruga.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, programi promocije zdravlja od strane poslodavaca širom svijeta, a koji se odnose na podsticanje fizičke aktivnosti i zdrave ishrane, pokazali su znatnu učinkovitost u promjeni ponašanja uposlenika te poboljšanju njihovog zdravlja i produktivnosti na radnom mjestu. Trke poput Dolorex B2B štafetnog noćnog cenera dio su svjetskog, brzorastućeg trenda, s obzirom na to da kompanijama pružaju priliku da se na konkretan način pobrinu za psihofizičko zdravlje svojih uposlenika te za jačanje timskog duha. Utrke poput ove fantastična su prilika za smanjenje stresa kod zaposlenih, zahvaljujući aktivnom bavljenju sportom, ali i odličan izvor zabave, s obzirom na to da mogu poslužiti kao prilika za jedno zabavno takmičenje između različitih timova unutar tima, ali istovremeno i kao nastojanje za zajedničkim ostvarenjem jednog lijepog i izazovnog cilja.

Trčanje te učešće na događajima poput ovog posebno se preporučuje IT, bankarskim i drugih sličnim sektorima, čiji uposlenici najveći dio svog radnog vremena provode u sjedećem položaju, te za računarom i kojima bi sličan vid rekreacije znatno poboljšao pshiofizičko zdravlje te koncentraciju, zadovoljstvo i produktivnost na radnom mjestu. Dolorex B2B štafetni noćni cener odličan je način za uspješan završetak radne sedmice, dajući uposlenicima priliku da zajednički urade nešto na što će biti ponosni dugo vremena. Iz Udruženja Marathon ističu kako će Sarajevo ovom prilikom posjetiti više od 800 gostiju iz drugih gradova BiH i regije.

Broj timova koji se mogu prijaviti na utrku ograničen je na 150 (ukupno 450 štafetnih učesnika), a pored dobre zabave, sve štafetne trkače očekuju i bogati trkački paketi koji uključuju: specijalnu dri fit majicu, startni broj sa čipom za mjerenje vremena, posebno dizajniranu medalju, ulaznicu za after-party, osvježenje nakon trke te poklone partnera događaja. Dolorex B2B štafetni noćni cener bit će krunisan i posebnim networking eventom koji će poslužiti kao nastavak druženja te proslava uspješno završene trke za sve učesnike.

Uplata kotizacije

Timsku prijavu za utrku moguće je izvršiti putem službene web-stranice Udruženja Marathon (https://www.sarajevomarathon.ba/b2b-stafetni-nocni-cener/registruj-se/). Registracija je potpuna prijavom te uplatom kotizacije za cijeli tim. Više informacija o utrci dostupno je na službenoj web stranici (https://www.sarajevomarathon.ba/b2b-stafetni-nocni-cener/) , a iz Udruženja Marathon pozivaju sve zainteresirane kompanije da se za sva pitanja obrate putem emaila: info@sarajevomarathon.ba ili putem Facebook stranice Udruženja Marathon (https://www.facebook.com/ngomarathon/ ).

Za sve predstavnike kompanija koji mogu i žele, atraktivni Vienna Run4Lifestyle noćni cener je tu i za trčanje u individualnoj konkurenciji i u okviru ove prestižne utrke svaki učesnik sam trči 10 kilometara.

 

 

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here