Kafa i kolač – savršen popodnevni par

Tokom dana, kafu pijemo iz raznih razloga, da se razbudimo, počnemo novi dan, iskoristimo predah na poslu, pokrenemo razgovor

143
Grand kafa

Tokom dana, kafu pijemo iz raznih razloga, da se razbudimo, počnemo novi dan, iskoristimo predah na poslu, pokrenemo razgovor. Pijemo je uz druženje sa prijateljima ili jednostavno zato što smo navikli na nju i ne želimo započeti dan bez nje, ali tokom popodnevnih sati, kafa najljepše prija u kombinaciji sa slatkim desertom. Nakon dobrog ručka, nema ništa ljepše nego završiti obrok sa šoljom tek skuhane svježe mljevene Grand kafe i kolačem po izboru.

Mirisan napitak

Ukusan i mirisan topli napitak, sa savršenom količinom pjene i punim ukusom prave kafe, upravo u popodnevnim satima i u kombinaciji sa kolačem postaje očaravajući desert. Neko voli uz kafu zasladiti suhim keksom, neko sočnim čokoladnim kolačem, neko sa našim tradicionalnim zaljevenim kolačima, a neko ukusnim komadom voćne torte. Kakav god bio vaš izbor, nećete pogriješiti, jer uz šoljicu kafe možete konzumirati doslovno svaki slatkiš.

I nisu bez razloga naše starije generacije uz kafu koristili slatki rahatlokum, jer su znali za taj savršen spoj kafe i slatkiša.

Moderna vremena ali i proces globalizacije su iz upotrebe skoro izbacile tradicionalni rahatlokum i donijeli nam široku upotrebu kroasana, krofni i sličnih peciva uz jutarnju kafu.

Ipak, ona popodnevna, uprkos svemu, ostala je posebna i sa kolačem stvara savršeni par.

Najbolja zrna

A ko zna koliko se ukusnih kolača i slatkiša pravi sa dodatkom svježe tek skuhane kafe. Od popularnih muffina, kafenih kuglica, tiramisua u kojem je kafa obavezan dodatak, pudinga, torti od kafe, sladoleda, rolata sa kafom, želea i ko zna kakvih sve kolača inspirisanih divnim mirisom i ukusom kafe. I koliko često je onaj neodoljivi miris jutarnje kafe, bio inspiracija za popodnevno pravljenje kolača sa dodatkom kafe. Jer kafa je jedan od rijetkih proizvoda u kojem možemo potpuno uživati dok je pijemo u šoljici, savršeno zasladiti sa ukusnim kolačem poslije ručka ali i potaći na užitak svoja čula sa kafom kao dodatkom nekom slatkišu.

A upravo najbolja zrna, sa velikom ljubavlju i još većom pažnjom birana za vas, stvaraju neodoljivi miris i ukus svježe mljevene i tek skuhane Grand kafe.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here