Uz podršku Zavarovalnice Triglav Planicu je posjetilo blizu 100.000 mladih navijača

Najveća slovenska osiguravajuća kompanija više od pola vijeka podržava skokove na Planici, a njen logotip je krasio veliki prostor na samom ciljnom prostoru još od izgradnje skakaone braće Gorišek prije 50 godina

64
Triglav

Povodom 50. godišnjice skakaone braće Gorišek koja se nalazi u dolini Ponce, uz pomoć Zavarovalnice Triglav, posjetilo je više od 3.500 djece. Najmlađi skijaš Timi Zajc se raduje ovogodišnjem finalu Svjetskog kupa u skijaškim skokovima. Na najvećem sportskom spektaklu u Sloveniji za njega i ostale orlove moći će da navijaju svi  koji su u digitalnom centru Triglav Lab  osvojili ulaznice učestvujući u virtuelnim skokovima.

“Već se radujem završetku ovogodišnje sezone na Planici jer ću konačno bit u mogućnosti da skačem sa jedne od najvećih skakona u svijetu koja ove godine slavi 50. rođendan”, izjavio je Timi Zajc i dodao:

“To će biti poseban takmičarski dan uz mlade navijače koji su u došli uz pomoć Zavarovalnice Triglav da navijaju za nas.”

Povezani sa Planicom

Najveća slovenska osiguravajuća kompanija više od pola vijeka podržava skokove na Planici, a njen logotip je krasio veliki prostor na samom ciljnom prostoru još od izgradnje skakaone braće Gorišek prije 50 godina. Uz Planicu, Zavarovalnica Triglav se tradicionalno povezuje kao jedan od organizatora dana za djecu koji se dšava četvrtkom a koji omogućava najmlađima da gledaju kvalifikacije u dolini Ponce zadnje četiri decenije.

“Sa zadovoljstvom proslavljamo veliku godišnjicu skakaone u Zavaravolnici Triglav jer skokove u Planici podržavamo duže od pola vijeka. Posebno smo ponosni što smo 1979. godine u dolini Ponce doveli 800 djece, a do sada smo omogućili da blizu 100.000 mladih navijača uz pratnju starijih gleda skokove”, objašnjava Tadej Čoroli, član upravnog odbora Zavarovalnice Triglav.

Do uživanja u sportskom spektaklu uz virtuelne skokove

Vodeće slovensko osiguranje sportskim entuzijastima približava skokove na Planici kroz modernu tehnologiju. Tako će svi posjetioci digitalnog centra Triglav Lab koji se nalazi u Dunajskoj 20 u Ljubljani biti testirani u virtuelnim skokovima 20. i 21 .marta. Onaj sa najdužim letom dobiće dvije ulaznice za gledanje finala Svjetskog kupa u skijaškim skokovima.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here