Hotel Hills imat će najveću kongresnu dvoranu u regiji

Nova dvorana bit će dodatno pojačanje kongresnom potencijalu hotela Hills i Hollywood, koji posluju u sastavu ove grupacije. Hotel Hills već raspolaže sa 12 konferencijskih sala, kapaciteta od 30 do 1.200 sjedišta

411
Kongresna dvorana hotel Hills

Krajem aprila ove godine u sklopu hotela Hills u Sarajevu bit će otvorena najveća kongresna dvorana u BiH i regionu. Kako je za Business Magazine kazao menadžer za brend i poromociju u Hillsu Emir Glogić, dvorana će imati kapacitet od 5.000 do 6.000sjedećih mjesta.

Dvoranski sportovi

Radovi su u toku, a kada budu okončani, imat ćemo najveću multifunkcionalnu dvoranu za kongresni turizam i sajmove. Pored toga, nova dvorana će biti prilagođena za dvoranske sportove, odnosno odigravanje košakraških ili rukometnih utakmica po svim svjetskim standardima. Pored kongresnog prostora, cilj nam je privući inozemne sportske klubove i ponuditi im vrhunske uvjete za pripreme, jer u sklopu grupacije posluje Termalna rivijera koja nudi spa sadržaje”, kaže Glogić.

Uz to, posebno ističe, da će kongresni centar biti tako koncipiran da će u njemu biti moguće organizirati sajmove automobila te građevinskih mašina. Pored kongresne dvorane, u sklopu kompleksa bit će predkongresni prostor, holovi te prostor namijenjen organizaciji ručkova ili večera za klijente.

Visoki standardi

“Želimo zadovoljiti najveće i najprofinjenije zahtjeve klijenata te se kongresna dvorana gradi prema najsofisticiranijim svjetskim standardima. U tom smislu će biti i tehnički opremljena i mogu reći da ćemo nuditi najbolju i opremu najnovije generacije”, kaže Glogić.

Nova dvorana bit će dodatno pojačanje kongresnom potencijalu hotela Hills i Hollywood, koji posluju u sastavu ove grupacije. Hotel Hills već raspolaže sa 12 konferencijskih sala, kapaciteta od 30 do 1.200 sjedišta.

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here