Uskoro ističe rok za prijave za „Best of South East“ stipendije

Pravo prijave za stipendije imaju svi studenti prava, ekonomije i tehničkih univerziteta iz BiH, a odlučujući kriterij pri odabiru je prosjek ocjena.

155

Best of South East program stipendiranja osigurava i ove godine stipendije za najbolje studente prava, ekonomije i tehničkih univerziteta iz BiH. Ovaj projekt stipendiranja sprovodi Sparkasse Bank BiH, u saradnji sa matičnom bankom u Austriji Steiermaerkische Sparkasse.

Cilj jednogodišnjih stipendija, koje uključuju školarinu, smještaj i džeparac za studente je, prema riječima Lejle Mulalić, direktorice Direkcije za upravljanje ljudskim resursima Sparkasse Bank dd BiH pružiti studentima najbolje teoretsko obrazovanje, ali i praktičan rad i primjenu naučenog.

“Praksa, koja se odvija u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija, Steiermaerkische Sparkasse, je iskustvo koje će pružiti dodatnu vrijednost njihovom daljem profesionalnom razvoju,“ istaknula je Mulalić.

Pravo prijave za stipendije imaju svi studenti relevantnih naučnih disciplina iz Bosne i Hercegovine, a odlučujući kriterij pri odabiru je prosjek ocjena.

„Želimo napomenuti da, iako rok za prijave za ekonomiju i pravo ističe 05.12, rokovi za ostale smjerove još uvijek traju, i studenti trebaju iskoristiti ovu zaista izvanrednu priliku da uče, rade, i time steknu dragocjena iskustva, koja će im biti od velike koristi u budućnosti,“ dodala je Mulalić.

Austrijski univerziteti koji su uključeni u program su: University of Graz, Technical University of Graz te Montanuni Leoben.

Detalje kako se prijaviti na Best of SouthEast, možete pronaći na web stranici Sparkasse Bank, na linku:

https://www.sparkasse.ba/bs/zaposljavanje/stipendija-best-of-south-east

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here