Vlada Crne Gore odlučila je da ponudi crnogorske aerodrome na koncesiju, a poziv za sve zaintersovane vrlo brzo će biti objavljen na njenom sajtu.

To je najavio za VIjesti ministar saobraćaja Osman Nurković. Plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina.

Nurković kaže da Vlada na taj način želi da bolje valorizuje potencijal aerodroma, jer trenutno stanje ne zadovoljava potrebe države i njenih građana.

Inače, pod koncesijama se nalazi većina aerodroma iz našeg okruženja, od Ljubljane, preko Zagreba do Skoplja, a ovog proljeća takav ugovor dobio je i aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu, navodi list.

Na pitanje da li država planira da proda Aerodrome ili ih privatizuje na bilo koji način, što posljednjih mjeseci najavljuje opozicija, ministar saobraćaja ovako odgovara.

“Ne ni u kojem slučaju.”

Davanje koncesija na aerodrome, nije novina u regionu. Tako nešto prvo je uradila Albanija 2005. sa aerodromom u Tirani, pa Hrvatska sa aerodromom u Zagrebu. Lista aerodroma u okruženju, koji se nalaze pod koncesijama proteže se još na Ljubljanu, Prištinu, Skoplje i bugarske Varnu i Burgas. Posljednji su to ovog proljeća uradili Srbi sa aerordomom “Nikola Tesla” u Beogradu – poptisan je ugovor sa francuskom korporacijom “Vansi erports” na 25 godina.

IZVORb92
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here