Kompanija Škoda ima problema odgovoriti na preveliku potražnju na tržištu za njenim automobilima, te bi uskoro mogla da se za pomoć obrati nekoj od privatnih tvornica.

Češki proizvođač automobila očekuje da prodaja SUV modela Kodiaq i Karoq doprinese ostvarenju cilja ukupne prodaje od preko dva miliona vozila godišnje od 2025. godine. Škoda trenutno prodaje 1,2 miliona vozila godišnje širom svijeta.

Međutim, i usprkos ovim predviđanjima, Škoda se već muči s proizvodnim kapacitetima svojih postrojenja, navodi agencija Reuters.

“Postoji veliki broj opcija preko kojih možemo odgovoriti na potražnju”, rekli su predstavnici ove kompanije u ponedjeljak, i dodali su da iskorištavanje resursa drugih postrojenja Volkswagen grupacije neće biti dovoljno.

“Iz tog razloga tražimo alternativna rješenja, među kojima je i mogućnost angažiranja privatne tvornice za proizvodnju automobila”, naveli su oni.

Naime, potražnja već prevazilazi kapacitete proizvodnje ove kompanije.

Naime, u martu ove godine, pojedini izvori su naveli da Škoda želi povećati svoje proizvodne kapacitete, te da postoji šansa da ova kompanija izgradi svoju tvornicu izvan Češke.

IZVORseebiz
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here