Sajam iba predstavlja vodeći svjetski sajam za pekarstvo, poslastičarstvo i snack koji će se održati od 15. do 20. septembra na sajmišu u Minhenu. U okviru ovogodišnjeg sajma više od 1.300 izlagača iz cijeloga svijeta predstavit će svoje najnovije inovacije, trendove i tehnička dostignuća iz pekarske branše. Sajam iba 2018 je mjesto susreta stručnjaka iz područja pekarstva, slastičarstva i snack industrije. Vodeći stručni sajam za pekarstvo i slastičarstvo privlači više od 77.000 posjetilaca iz skoro 170 zemalja svijeta. Sajam iba takođe nudi i bogat stručni program sa raznim seminarima i forumskim diskusijama.

Povodom predstojećeg sajma iba 2018 danas je u Sarajevu održana prezentacija sajma, a u organizaciji Predstavništva njemačke privredne komore u BiH. na kojoj su se prisutnima obratili i predstavili sajam Martin Gaber, zamjenik direktora Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini i Patrik Hof, rukovoditelj za medije i PR sajma koji je u svojoj prezentaciji je naglasio da je sajam posljednji put održan 2015. godine kada je okupio 1.300 izlagača a posjetilo ga je preko 70.000 posjetilaca.

Interesovanje firmi za učešće na  ovogodišnjem sajmu je veliko i već je prijavljeno više od 1100 izlagača iz 50 zemalja. Na svjetskom sajmu za pekarstvo, poslastičarstvo i snack ove će se godine iz Bosna i Hercegovine predstaviti pekara Mrvica.  Fokus ovogodišnjeg sajma će biti na digitalizaciji tako da će pekari i slastičari moći vidjeti koje prilike i mogućnosti digitalizacija nudi njihovoj industriji, te će se u okviru istog održati mnoge diskusije i prezentacije na ovu temu. U okviru samog sajma planirano je i održavanje raznih prezentacija, work shopova i radionica koji se odnose na temu digitalizacije , higijene, proizvodnih postupaka, a posebna pažnja će se posvetiti i sektoru pakovanja i proizvodnji zdravog peciva.

Ovo je izvandredna prilika za sve zainteresirane iz ove branše da imaju priliku testirati proizvode, slušati predavanja, vidjeti nove strojeve u pogonu, slušati predavanja, razgovarati sa stručnjacima,otkrivati ​​nove ideje i saznati o novim tehnološkim postignućima u industriji.

 

 

IZVORBusiness Magazin
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here