Posjetioci uživaju u šoljici najboljeg espressa i vrhunskih koktela s kafom

Na Inhoreca Confestu koji se danas i sutra održava u Sarajevu, svi posjetioci Barcafe štanda imaju priliku uživati u šoljici najboljeg espressa, a mogu naučiti i sami ga napraviti uz pomoć i savjete vrhunskih barista.

270

Barcaffe, jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, svoju priču je počeo 1970. godine u tadašnjoj tvornici Droga Portorož. Prvi proizvod je bila vrećica od 100 grama mljevene turske kafe koja je i do danas ostala najomiljeniji proizvod te robne marke. Danas ponudu Barcaffè-a čini više od 40 proizvoda, počevši od mješavina mljevene pržene kafe, kafe u zrnu, mješavina kafe za espresso, do instant napitaka i napitaka za putovanja, koja su u posljednje vrijeme postala sve popularnija,  takozvana „coffee to go“.

Barcaffe je trenutno zastupljen u gotovo svim dijelovima, a ovako zavidan uspjeh nije postigao preko noći. Decenije truda, brige o kvalitetu, odabir najkvalitetnijih svjetskih vrsta kafe bili su glavni stubovi koji su robnu marku doveli do vodeće pozicije na tržištu kafe.
„Barcaffè, kao veliki učesnik na tržištu kupuje velike količine kafe i sprovodi stroge mjere kontrole kvaliteta, počevši od izbora samog zrna sirove kafe, pa do pakovanja na polici. To obezbjeđuje sigurnost da kafa ne gubi ništa od sastojaka koji su neophodni za najkvalitetniji espresso. Barcaffe espresso ima i najkraći rok trajanja, što znači da  našim potrošačima uvijek nudimo najsvježiju kafu. Razvili smo i različite mješavine kafe, na zahtjev ljubitelja espresso kafe, a konstantno radimo i na pronalaženju novih ukusa, načina uživanja i pripremi inovacija“, izjavila je  Nataša Dakić, menadžer razvoja kategorije Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.
Posjetioci Inhoreca Confest-a na Barcafe štandu, osim najboljeg espressa, imaju priliku isprobati  i vrhunske koktele s kafom koje za njih pripremaju naši baristi. Oni su se pobrinuli i da informišu goste o porijeklu Barcaffe kafe, sastavu, o tome kako se prži i melje, a prezentirali su i tehniku pripreme.
Barcaffè je još jednom pokazao da potpuno uživanje u kafi mogu da nam omoguće samo stručnost, strast, umjetnost i aroma, koji čine magičnu šoljicu vrhunske kafe.

 

 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here