Grupa PSA, začetnik i trenutni predvodnik segmenta vozila za slobodno vrijeme u Evropi, namjerava konsolidirati svoju vodeću poziciju dajući vlastitoj ponudi novu dimenziju. To će ostvariti s tri modela najnovije generacije namijenjenim posve različitim okruženjima marki.

Nova linija proizlazi iz jedinstvenog razvojnog programa kojem je cilj povećanje učinkovitosti ulaganja i resursa posvećenih razvoju vozila, a sve to kao odgovor na potrebe korisnika i njihove obrasce korištenja.

Za nova je vozila razvijena inovativna platforma koja će osigurati da ona postanu standardi u segmentu vozila za slobodno vrijeme kad se radi o učinkovitosti, upravljivosti, udobnosti i sigurnosti.

Novi su modeli razvijeni na temelju platforme EMP2, a koristit će najnoviju generaciju pogonskih sistema i pomoćne opreme namijenjene vozaču. Nova linija vozila ponudit će kupcima zainteresiranim za vozila za slobodno vrijeme najmodernije dostupne funkcije i zadovoljavat će najviše tržišne standarde na području ergonomije, modularnosti i zapremine prtljažnika. Da bi zadovoljila sve potrebe kupaca vozila za slobodno vrijeme, vozila će dolaziti u dvije dužine, pri čemu će svaka biti dostupna u verziji s pet i sedam sjedišta.

Vanjski dizajn novih vozila za slobodno vrijeme karakteriziraju linije u uravnoteženim i dinamičnim proporcijama zahvaljujući visokom i kratkom poklopcu motora. Takav izgled nudi modernost, kompaktnost, robusnost i sigurnost, a istovremeno spaja stilske kvalitete specifične za pojedinu robnu marku.

Svako se vozilo ističe i svojim dizajnom interijera koji se savršeno uklapa u dizajnerske filozofije pojedinih robnih marki. Robne marke će narednih dana predstaviti svoja nova vozila.

Modeli četiri robne marki proizvodit će se u fabrikama u Vigu (Španija) i Mangualdeu (Portugal). Da bi se zadovoljili prodajni planovi za nove linije, narednih mjeseci bit će u Vigu oformljen četvrti proizvodni tim, a u Mangualdeu treći. Dvije fabrike iz Iberijskog industrijskog odjela koje zadovoljavaju najviše standarde Grupe PSA na području performansi uvele su temeljite promjene kako bi mogle proizvoditi nove modele.

Industrijske inovacije u rasponu od automatskog skladištenja na linijama za presovanje do geometrijske kontrole kvalitete pomoću umjetnog vida, kolaborativnih robota (kobota) i sistema Full Kitting s distribucijom pomoću samonavodećih vozila (SGV-ova) uvest će obje te fabrike u doba „Tvornica 4.0“.

Za nekoliko mjeseci bit će predstavljene i privredne verzije novih vozila.

Povodom ovog predstavljanja Olivier Bourges, izvršni potpredsjednik za programe i strategiju, rekao je: “Ovom novom konkurentnom ponudom kupcima pružamo novu generaciju vozila za slobodno vrijeme koji će se izdvajati svojim stilom i funkcijama. To je i praktična ilustracija našeg plana Push to Pass: na jedinstvenoj platformi predstavljamo vrlo različite modele koji savršeno prikazuju DNK svake od naših robnih marki.“

IZVORBusiness Magazine
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here