Delegacije Vlade Republike Srpske i kineskog grada Tianjin razgovarale su o uspostavljanju ekonomske poslovne zone, u okviru koje bi bila uspostavljena saradnja domaćih kompanija i privrednika iz Kine.

S ciljem realizacije buduće saradnje, razgovarano je o uzajamnoj posjeti privrednika Tianjin i Republike Srpske da bi se konkretizirale buduće aktivnosti na zajedničkim projektima, saopćeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na sastanku je bilo riječi o uspostavljanju buduće saradnje u oblastima privrede, agrara, turizma, nauke, kulture i sporta.

Vlada RS opredijeljena je podržati svaku dobru inicijativu i sarađivati na partnerskim odnosima sa svim potencijalnim partnerima u bližem i širem okruženju, navodi se u saopćenju.

Dalje se navodi da je razvoj poslovnih zona oblast potencijalne saradnje sa stranim partnerima u Banja Luci, kao i unapređenje međunarodne saradnje.

Delegaciju Vlade Republike Srpske predvodio je potpredsjednik Anton Kasipović, a delegaciju Tianjin zamjenik gradonačelnika Jo Haisan.

IZVORakta.ba
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here